Alegeri prezidenţiale 2014. ACL: PSD anunţă numărătoarea a 80% din voturi când s-au semnat doar 30% din procesele verbale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin doi lideri ai ACL au denunţat duminică numărătoarea paralelă realizată de PSD întrucât social-democraţii au anunţat centralizarea a 80% din voturile românilor la prezidenţiale, în codiţiile în care până la acel moment erau semnate doar 30% din procesele verbale, scrie Mediafax.

Teodor Atanasiu, vicepreşedintele PNL, a catalogat executivul Ponta drept un guvern al „miracolelor”, atâta timp cât Liviu Dragnea a anunţat că a centralizat peste 80 la sută de voturi.

„Astăzi am aflat cu surprindere că PSD este partidul miracolelor, domnul Dragnea ne-a anunţat că în cinci minute ne va da rezultatul din 80% din secţii, deşi după ce am discutat cu toţi reprezentanţii în secţiile de votare nu s-au semnat procesele verbale decât în 30% din secţiile de votare din România. Restul probabil că le semnează după ce domnul Dragnea anunţă rezultatul, şi copiază rezultatul de la domnul Dragnea, altfel nu este de conceput ca 30% din procesele verbale să fie semnate şi domnul Dragnea să aibă numărate 80% din secţiile de votare”, a declarat Atanasiu, potrivit sursei citate.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a reclamat faptul că românii din diaspora nu şi-au putut exercita dreptul constituţional de a vota din cauza organizării defectuase.

„Am observat un Victor Ponta care nu numai că n-a îndrăznit să ţină discursul la momentul anunţării rezultatelor, s-a temut de rezultat, s-a temut de votul românilor, astfel încât a făcut tot posibilul prin ministerul de Externe să împiedice acest drept de vot. Avem un Victor Ponta care prin discursul prin care şi-a anunţat rezultatele şi intenţiile de viitor a făcut nişte gafe impardonabile”, a spus Alina Gorghiu, purtător de cuvânt PNL.

Ea a făcut referire şi la o declaraţie a premirului în care acesta a spus că îi este „scârbă” că i-a văzut pe Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu la sediul USL, alături de Iohannis, în momentul anunţării rezultatelor.

„Stimate premier Ponta, vreau să spun atât, că indirect că l-ai jignit pe candidatul Klaus Iohannis nu e prima dată. V-aţi construit toată campania pe atacuri la persoană, dar faptul că jigniţi milioane de români care astăzi au înţeles să voteze politica de bun simţ pe care acest candidat o promovează, că aţi înţeles să fiţi scârbit de toţi cei care au stat în frig, în ploaie, ca la Londra, ca la Paris sau în multe alte locaţii, ca să voteze, mie mi se pare un lucru care ar trebui să vă determine ca împreună cu Corlăţean de la Externe şi Stanoevici de la Românii de pretutindeni să vă daţi demisia. Aţi organizat un prim tur al alegerilor de toată jena”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite