Alde

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alde Tăriceanu, bucuros de cadoul primit
Alde Tăriceanu, bucuros de cadoul primit

Când li se va întoarce sultanul de la Stambul, vor avea cu ce să i se prezinte: cu noul partid pus la cale de ceva timp. În fond, şi naşul Oprea trebuia contracarat cumva în hărnicia sa de a colecta parlamentarii ce părăsesc corabia. Numai el să deţină un partid-balama? Uşa guvernării are nevoie de mai multe balamale pentru a nu fi smulsă din ţâţâni de valul de ură electorală ce creşte de la o zi la alta.

Cu cine trebuia făcut noul partid? Cu alde Tăriceanu şi cu alde Constantin. Lumea îi ştie deja şi e sătulă de ei.

Alde Tăriceanu este premierul acela iresponsabil, care spunea la începutul crizei că „economia duduie” şi care a lăsat visteria statului goală în faţa urgiei economice pe care toţi oamenii normali o vedeau, numai el, nu; el vedea doar că duduie, trecând iute de la o duduie la alta. Alde Tăriceanu este cel care şi-a tratat partidul ca pe duduile din viaţa sa. După ce PNL l-a propulsat în cea mai înaltă funcţie pe care şi-o putea imagina, a rupt o bucată din el pentru a o preda PSD-ului. Alde Tăriceanu este şi în politică eternul mire, care jură miresei sale credinţă până când moartea îi va despărţi şi pleacă a doua zi la alta, cu jurământul la el pentru ulterioara folosinţă. Alde Tăriceanu este omul care promite solemn, este omul unui perpetuu început şi al finalizărilor precoce. Alde Tăriceanu este insul acela băţos ce urca cu capul în pământ treptele Palatului Victoria pentru a-i cere tânărului său sultan să-i primească obedienţa. 

Alde Tăriceanu este cel ce a instrumentat ruşinoasa punere la adăpost a lui Şova de demersurile justiţiei. Alde Tăriceanu este cel ce a emis gogomănia că Parlamentul e suveran. Alde Tăriceanu este cel care lansează atacuri furibunde la adresa justiţiei, la concurenţă cu sultanul său, de frica „dosarului Chiliman”. Alde Tăriceanu a devenit de vreun an de zile unul dintre cei mai nocivi oameni politici din România, motociclistul cu cravată care dă mână cu mână cu deputatul Haplea pentru a transforma Parlamentul în organizaţie de tip mafiot, care să le apere lor interesele de grup. Alde Tăriceanu este omul a cărui viziune politică nu trece mai sus de genunchiul lui Ponta. De fapt, alde Tăriceanu este manechinul politic pe care Ponta îl foloseşte oricând şi în orice poziţie. Acum, poziţia ALDE.

Alde Constantin este creaţia lui Voiculescu, ce a învăţat de la maestru său mai ales trădarea. Alde Constantin este tinerelul acela şters pe care uită toată lumea de la prezidiu să-l prezinte. Alde Constantin nici nu merită atenţie.

Pe lângă alde ăştia doi mai vieţuiesc alde câţiva politicieni eşuaţi. Unul este alde clarvăzătorul politic Daniel Barbu, fostul ministru al culturii plecat din funcţie pe motiv de declaraţii aberante, mare specialist în republici absente. El se asortează perfect cu alde Cristiana Anghel, fomista voiculesciană îmbrăcată cu portretele lui Ponta, de dinainte şi de după modificarea declaraţiei de avere. Chiar dacă s-a dat lovită la congresul de fuzionare, foamea o va ţine aproape de partid. Mai mişună pe acolo şi alde alţii, chiar dacă au lipsit de la congres: alde un politician cu nume de gras şi alde un fost sportiv cu creierul de mărimea unei mingi Dunlop. De la adunare a mai lipsit o piesă forte: alde Maria Grapini, care ar fi fost cea mai potrivită pentru a redacta procesul verbal.

Alde ăştia vor să facă încă un partid-balama. Când va cădea PSD, speră să rămână la guvernare în orice combinaţie posibilă, că aşa au văzut ei că le-a mers ungurilor ani de zile iar acum îi merge lui Oprea. Cam multe balamale în politica românească. La câte procente au alde ăştia, s-ar putea să le iasă doar un partid-clanţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite