Adevărul Live: Europa la ora reintrării în Războiul Rece. Interviu cu consilierul prezidenţial Leonard Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că tensiunile între Uniunea Europeană şi Rusia au atins un nivel extrem de înalt. Dar şi cele între NATO şi Federaţia Rusă. Totul pornind de la cazul Skripal.

 

Expulzări reciproce de diplomaţi, ameninţări de sancţiuni ulterioare, totul într-o succesiune demult nemaivăzută şi în continuă escaladare.

Între timp, Uniunea Europeană îşi propune să continue procesul de consolidare al construcţiei europene, dar e martora unor situaţii interne extrem de tensionate: în primul rând relaţia cu Polonia, apoi situaţia din Italia, din Spania, reacţia Austriei de desolidarizare cu UE în faţa Rusiei cu care doreşte să aibă canale deschise în continuare, posibilitatea de a vedea cum naţionalistul Viktor Orban câştigă un nou mandat în ţara vecină.

Cum este pregătită România să facă faţă acestei situaţii de criză continentală şi care sunt perspectivele noastre de evoluţie încerăm să aflăm azi de la Leonard Orban, consilier prezidenţial şi fost Comisar European, într-un interviu realizat de Cristian Unteanu şi difuzat pe Adevărul LIVE începând cu ora 14.00.

Europa la ora reintrării în Războiul Rece

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite