VIDEO Grigore Cartianu: „USL se va rupe la toamnă. PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Liviu Iolu şi Grigore Cartianu au dezbătut regionalizarea, modificarea Constituţiei şi evoluţia relaţiilor din USL.

Jurnalistul Grigore Cartianu este de părere că liderii USL repeta greşeală lui Adrian Năstase din 2003 care a gândit o Constituţie în funcţie de interesele sale punctuale.

Grigore Cartianu nu este de acord intenţia USL ca şefii regiunilor să fie aleşi de consilierii judeţeni şi nu de electorat. „Se repetă numirea primarilor de către FSN, la începutul anilor 90“, a comentat Cartianu.

El a apreciat că regionalizarea este făcută „în funcţie de interese locale, de baroni“ şi nu în funcţie de criterii de eficienţă.

Cartianu a criticat faptul că, în dezbaterile de la Comisia Constituţională, nu a fost respectat rezultatul referendumului din 2009, privind trecerea la Parlamentul unicameral. El a atras atenţia că legea privind scăderea pragului la referendum de la 50% la 30% ar putea fi declarată neconstituţională. „Dacă pentru adoptarea Constituţiei, cvorumul va fi de 50% nu cred că va fi adoptată“, a anticipat Cartianu.

El a comentat şi vizita lui Victor Ponta în Germania. „Începe şi Victor Ponta să culeagă roadele coabitării: de abia de câteva luni, Victor Ponta începe să fie ceea ce ar trebui să fie un prim-ministru responsabil“, a comentat Ponta.

Cartianu a anticipat că Angela Merkel îl va încuraja „să meargă pe calea cea bună“.

Cartianu a apreciat că perdanţii coabitării sunt Crin Antonescu şi Dan Voiculescu.

„La această vizită o contribuţie majoră a avut Traian Băsescu. Traian Băsescu i-a deschis uşa la Berlin, ceea ce e foarte important“, a comentat Cartianu.

„Numirea lui Crin Antonescu în fruntea Comisiei Constituţionale ar putea avea darul de a-l compromite. El va deconta mediatic tot ce e acolo, toate trăznăile pe care le fac alţii. Se va spune iată ce face Comisia Antonescu“, a anticipat Cartianu.

El crede că PSD îşi doreşte această scădere pentru că până la toamnă USL se va rupe.

„PSD şi dacă ar vrea Victor Ponta să meargă pe varianta cu Crin A ntonescu nu va putea, vor veni baronii. Ei au deja zece ani fără să aibă preşedinte, nu vor mai accepta încă patru cinci ani“, crede Cartianu.

Despre ”Baronalizare” şi noua Constituţie cu Grigore Cartianu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite