Şerban Mihăilescu demisionează din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Mihailescu. FOTO Mediafax
Şerban Mihailescu. FOTO Mediafax

Şerban Mihăilescu îşi va anunţa demisia din calitatea de senator în prima şedinţă de plen a Senatului din ultima sesiune parlamentară, care începe la 1 septembrie.

Senatorul a declarat, luni, pentru Agerpres, că a înaintat deja Camerei Superioare a Parlamentului adresa oficială privind demisia sa. „Voi demisiona, de la 1 septembrie, din Senat. Am depus azi (luni - n.r.) cererea oficială, cererea scrisă, aşa cum prevede Regulamentul. Motivele demisiei mele le voi spune eu, în faţa senatorilor, pe 1 septembrie", a spus Mihăilescu. 

Din iunie, a devenit senator independent, dezamăgit fiind de fuziunea UNPR cu partidul lui Traian Băsescu. Şerban Mihăilescu şi-a manifestat, în urmă cu câteva luni, intenţia de a nu mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.

„Voi renunţa la orice formaţiune politică. Cred că e pe final. Mai durează două-trei luni. Am avut cinci mandate şi nu cred că mai sunt multe lucruri de spus“, afirma Mihăilescu.

Mihăilescu a fost între 1996 şi 2004 deputat, iar din 2004 a fost senator. Retragerea din viaţa politică nu înseamnă, însă, şi retragerea din spaţiul public, dat fiind că este unul dintre foştii miniştri anchetaţi în dosarul Microsoft. Procurorii îl suspectează de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, faptele datând din perioada în care acesta era ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite