Şeful social-democraţilor germani îl felicită pe Liviu Dragnea: „Rezultatul alegerilor vă oferă un mandat puternic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul alegerilor parlamentare din România oferă Partidului Social Democrat un mandat puternic, care să asigure construcţia unei guvernări social-democrate în România, a afirmat preşedintele Partidului Social Democrat din Germania, Sigmar Gabriel, într-o scrisoare de felicitare transmisă preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Performanţa voastră electorală vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depăşită în Europa. În acelaşi timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creştere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăţilor noastre democratice şi parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în faţa acestor ameninţări este datoria noastră, ca social-democraţi şi progresişti, să conlucrăm şi să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investeşte în creştere economică şi locuri de muncă. Pentru o Europă solidară şi care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetăţenilor ei. Pentru o Europă care apără libertatea şi democraţia în faţa populismului şi naţionalismului“, a afirmat Sigmar Gabriel.

„Mă bucur să putem colabora în continuare îndeaproape, cu tine şi cu voi, precum şi cu partenerii noştri social-democraţi din Europa, pentru a realiza aceşti paşi spre progres către o Europă mai bună“, a adăugat şeful social-democraţilor germani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite