Încep discuţiile despre ideologia USR. Vlad Alexandrescu: „Lipirea unei etichete de centru-dreapta ar fi un demers rigid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Vlad Alexandrescu pledează ca partidul să rămână, doctrinar, de centru. „Dacă trebuie să spunem ce fel de partid suntem cu adevărat, USR este un partid centrist, deschis, pro-european, care luptă pentru modernizarea României“, susţine Vlad Alexandrescu, într-un document despre poziţionarea partidului, lansat în dezbatarea internă din USR. Discuţia vine în contextul în care USR este tot mai aproape de liberalii europeni.

„Lipirea unei etichete de centru-dreapta pe vitrina partidului ar fi un demers rigid, care ne limitează în ochii electoratului şi în politicile publice pe care suntem obligaţi să le oferim României“, susţine Vald Alexandrescu în documentul obţinut de Adevărul. 

Fostul ministru al Culturii explică faptul că partidele tradiţionale nu au nicio legătură cu doctrinele pe care le evocă.

„PSD se declară un partid de stânga, dar a arătat la referendumul din 2018 că este de fapt cel mai conservator partid parlamentar. PSD propovăduieşte social-democraţia, dar menţine intenţionat milioane de români în sărăcie. PNL se declară un partid liberal, dar are parlamentari care susţin restrângerea unor drepturi individuale. Se declară a fi de dreapta, dar numeroase iniţiative legislative sunt mai degrabă de stânga. Toate partidele parlamentare s-au folosit de etichetele ideologice clasice pentru a se legitima şi a păcăli votanţii. Dacă discursul stângii a fost mult timp acaparat de PSD, dreapta a ajuns să fie asociată cu PNL, PDL şi PMP. Nu vrem ca USR să fie asociat cu aceste partide, vrem să arătăm că facem un alt fel de politică“, arată Vlad Alexandrescu. 

„USR nu este partidul dreptei sau al stângii. Nu suntem nici partidul clasei de mijloc, al muncitorilor, al corporaţiilor ori al unei singure categorii sociale. Nici numai cel al marilor oraşe ori al satelor“, conchide senatorul USR. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite