2018 – Un an nesperat de bun pentru Dragnea şi cum nu se poate mai prost pentru ţară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seara preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, inculpatul de rang înalt Dragnea Nicolae Liviu, a avut o apariţie viforoasă la postul de televiziune aflat în proprietatea famigliei Voiculescu.

Dragnea a profitat de timpul de emisie cu generozitate pus la dispoziţie de pestilenţiala Antena 3 spre a lua în răspăr dar şi a ameninţa pe toată lumea. Furiei dezlănţuite, care foarte adesea m-a dus cu gândul că preşedintele PSD are urgent nevoie de asistenţă medicală de maximă calificare, ocărilor, jignirilor, avertismentelor, ameninţărilor în cascadă care nu au făcut decât să mai confirme încă o dată că dl. Dragnea reprezintă un caz clinic  şi că social-democraţii români sunt gazdele şi sponsorii unui festival al demenţei în toată regula nu i-a scăpat aproape nimeni. De la preşedintele Iohannis la fostul prim-ministru Dacian Ciolos , de la procurorii DNA şi DIICOT la multinaţionalele pe care dl. Dragnea le prezintă în cel mai anti-european şi mincinos mod cu putinţă drept inamicul public nr. 1 al ţării, de la presa care încă rezistă, refuzând să-i facă sus-numitului ticăloasele jocuri, la prea-plecatul Tudorel Toader pe care Dragnea ar vrea să îl vadă târându-se în faţa lui în genunchi de-a dreptul, şoptindu-i “mulţumesc că mă laşi să mă umilesc în faţa ta, stăpâne!”

Pe tot parcursul apariţiei lui televizate de joia trecută, Dragnea s-a comportat asemenea unui ins cum nu se poate mai stăpân pe situaţie. Nu-i vorbă, a avut grijă să îi ridice moralul sondajul de opinie ticluit în folosul mai-marelui social-democraţilor din România de institutul Avangarde, al sociologului Marius Pieleanu. Cunoscut drept om de casă şi agent de influenţă al PSD.

Cum să nu tuni şi să nu fulgeri, cum să nu ameninţi pe toată lumea când dl. Pieleanu a avut grijă să spună că la viitoarele europarlamentare PSD ar lua vreo 33-34 % din voturi? Ori că la prezidenţialele de la finele lui 2019 PSD ar trebui să obţină 40% din sufragii. Şi că sigur le va obţine dacă îl va avea drept candidat pe dl. Dragnea Liviu Nicolae Liviu, care se bucură de o încredere în creştere din partea populaţiei. Generos, că doar nu degeaba este plătit să facă propagandă prin intermediul ghişeului de plăţi care funcţionează în incintaTVR, acolo unde casieră principală este d-na Doina Gradea, dl. Pieleanu ne dă asigurări că dl. Dragnea ar beneficia de vreo 20 de procente în încrederea populaţiei. Alte sondaje de abia dacă îi dau preşedintelui PSD 7%. Iar ieri Dragnea a mers şi mai departe. Blochează, în chip iresponsabil, publicarea unui decret prezidenţial în Monitorul Oficial. Aflat în subordinea Guvernului.

E foarte posibil ca dl. Dragnea să mai fi câştigat câteva procente -şi acelea din partea electoratului naţionalist, needucat,  uşor manipulabil care crede că Dragnea face bine punând hăitaşii pe bănci şi pe multinaţionale. Însă de la 7 la 20 de procente e totuşi cale lungă pe care nici măcar un Luceafăr, aşa cum vrea dl. Pieleanu să ni-l prezinte pe dl. Dragnea, nu poate chiar atât de repede să o parcurgă.

Dincolo de toate acestea, nu pot să nu admit că dl. Liviu Nicolae Dragnea are toate motivele să fie mulţumit de sine. A supravieţuit unui an politic dificil, în cursul căruia a avut de-a face cu cele mai proeminente contestări din interiorul propriului partid. Este încă liber, deşi în vară a fost condamnat , în primă instanţă, la 3, 6 ani de închisoare. Este, pe mai departe, preşedintele Camerei Deputaţilor, cu toate că, în urmă cu o lună, era pe punctul să piardă preţioasa demnitate. Prin scula numită Toader Tudorel a scăpat de ghimpele numit Laura Codruţa Kövesi şi, pesemne, tot aceeaşi sculă, dacă nu vrea să fie aruncată la lada de gunoi, adică exact acolo unde îi este, de fapt, locul, va trebui să ducă la îndeplinire ordinele referitoare la modificarea celor două Coduri.

2018 se termină nesperat de bine pentru dl. Liviu Dragnea. Pentru aceasta a plătit un preţ imens întreaga Românie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în ziua în care se vor opera deconturile finale. Ce se întâmplă însă în zilele acestui sfârşit de an când Dragnea încalcă grav Constituţia seamănă teribil a lovitură de stat. Dragnea se comportă de parcă ar fi o combinaţie între Petru Groza şi Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite