Ziua a 5-a de protest: peste 170.000 de oameni au izbucnit în urale în Piaţa Victoriei după anunţul de retragere a OUG. S-a cerut „Demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi. Protestatarii care s-au adunat la Palatul Parlamentului au înconjurat clădirea, iar apoi au protestat paşnic în faţa Guvernului.

LIVE VIDEO de la Radio Tanănana

UPDATE 00.00 A cincea zi de proteste, care a adunat în Piaţa Victoriei peste 170.000 de oameni, un număr-record de manifestanţi, s-a încheiat 

UPDATE 23.00 A cincea zi a protestelor din Piaţa Victoriei se apropie de final, oamenii au început să plece după ce au protestat mai bine de zece ore. Protestatarii spun că vor continua să iasă în stradă şi în zilele următoare, chiar dacă premierul a anunţat că OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, arătând că nu mai au încredere în Guvern. Unii dintre protestatarii care au plecat din Piaţa Victoriei le-au urat jandarmilor „Serviciu uşor“.

Pe străzile adiacentei Pieţei Victoria sunt grupuri mari de oameni care au plecat de la protest.

În Piaţa Victoriei se proiectează în continuare pe un bloc mesajele: „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi“ şi „Make Jilava great again“. Manifestanţii care au mai rămas în Piaţa Victoriei suflă în vuvuzele şi fluiere şi flutură steaguri tricolore.

UPDATE  22.25 În Constanţa sunt 13.000 de oameni pe strradă. Lumea nu pleacă acasă, se cântă imnul şi se strigă „Dragnea, eu te-aş întreba unde e Târgoviştea“.

La Braşov au fost peste 15.000 de persoane în Piaţa Sfatului. Lumea a început să plece către case.

UPDATE 22.20 Protestatarii clujeni i-au condus la tren pe studenţii care au pornit spre Bucureşti, pentru a participa, mâine seară, la protestul din Capitală.

UPDATE 22.00 Devenit deja o tradiţie la protestele din ultimele zile, imnul României a fost cântat la unison de miile de oameni din Piaţa Victoriei, care au izbucnit în aplauze şi urale la final. 

UPDATE 21.20 Lumea continuă să vină în Piaţa Victoriei, unde sunt în jur de 170.000 de oameni care strigă „Anulaţi şi plecaţi“

UPDATE 21.00 Strada a izbucnit în urale la aflarea veştii că OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată. Se strigă în continuare „Demisia!“

În jur de 120.000 de oameni sunt în Piaţa Victoriei şi spun că vor să continue protestele.

"Din punctul meu de vedere, trebuie să îşi dea cu toţii demisia. Noi vom continua să ieşim, categoric. Avem copii mici acasă, vom ieşi în continuare pentru ei”, a spus unul dintre protestatari.

„Faptul că a abrogat ordonanţa sub presiunea străzii nu ne încălzeşte cu nimic, noi vom continua să ieşim în stradă pentru tot ce au făcut cu ţara asta. Chiar ne consideră proşti?”, a spus un alt protestatar.

Pe blocul din dreapta Guvernului se proiectează harta României cu mesaje precum "Ne-am trezit"

image

FOTO Bogdan Enache 

Un alt protestatar a spus: "Să o vedem abrogată. Fapte, nu vorbe! Guvernul ăsta este plin de forme fără conţinut şi nu mai putem crede în ei. Suntem stupefiaţi şi speriaţi de ce va urma, pentru că ei oricând pot da o lege care să ne afecteze. Nu mai prezintă nicio garanţie. Ne-au minţit de la început, de când s-au instalat”.

„Nu doar ordonanţa m-a nemulţumit, ci şi felul în care se poartă cu oamenii. Dacă ne-am ales nişte conducători, ei trebuie să fie lideri, nu să se poarte cu noi ca şi cu ultimii oameni. De-asta sunt aici. Eu voi continua să protestez”, a arătat un alt manifestant. 

CLUJ: Coloana protestatarilor se apropie de gară, pentru a-i conduce pe studenţii care se întorc la Bucureşti cu trenul. Mesajul după anunţul lui Grindeau este „Anulaţi şi-apoi plecaţi“.

UPDATE 20.40 Premierul Sorin Grindeanu: Mâine vom face o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe

UPDATE 20.20 Călin Popescu Tăriceanu a declarat că OUG 13 va fi abrogată. El a afirmat că niciun politician din actuala guvernare nu are nimic de câştigat de pe urma acestui act normativ

UPDATE 20.00 Metroul spre Piaţa Victoriei este arhiplin. Oameni cu pancarte care mai de care mai inventive şi steaguri se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

image

PROTESTE ÎN ŢARĂ 

  •   FOTO Imagini de la „Marşul copiilor“ din Piaţa Victoriei - ziua 5 de proteste    Criza ordonanţelor e pe cale să ia sfârşit. Ce aşteptăm, ce urmează CLUJ: Peste 40.000 de persoane strigă: "Să vă fie frică, studenţii se ridică". De la locul tradiţional de întâlnire, Piaţa Unirii, manifestanţii vor merge spre gara centrală din Cluj-Napoca, unde îi vor conduce pe studenţii care vor porni spre Bucureşti cu trenul de 22.09. Vineri seară, peste 30.000 de clujeni în stradă
  • TIMIŞOARA: Anunţul lui Sorin Grindeanu privind abrogarea OUG 13 a fost primit cu bucurie în Piaţa Operei de cei aproximativ 40.000 de timişoreni.  „Piaţa” susţine, însă, că nu este suficient. Se cere retragerea din politică a lui Tăriceanu, Dragnea, Grindeanu şi Iordache. 
  • CONSTANŢA: Sunt 12.000 de protestatari în Constanţa. Unii dintre ei au venit însoţiţi şi de copii. Printre protestatari se numără şi o femeie în scaun cu rotile.
  • BRAŞOV: Peste 13.000 de braşoveni continuă marşul în centrul oraşului. 
  • BAIA MARE: Peste 4.000 de băimăreni s-au adunat deja în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, deşi plouă torenţial. Protestatarii au intonat imnul României. 
  • SIBIU:  Peste 25.000 de oameni sunt în stradă în Sibiu. Pancarta unui student: "Dragă ordonanţă, mâine am examen, nu-i nimic, vă picăm pe amândoi."
  • CRAIOVA: Peste 10.000 de protestatari au începutul marşul spre kilometrul 0. Protestatarii au ajuns în zona Cimitirului Sineasca şi au strigat: „Dragnea ai câştigat, fiindcă morţii te-au votat“..   
  • IAŞI: Protestatarii au plecat în marş prin oraş. Numărul lor a crescut considerabil odată cu plecarea din piaţă. În jur de 15.000 de ieşeni strigă "ALDE - PSD, trădători de patrie".
  • GALAŢI: Numărul protestatarilor din Galaţi a crescut la peste 5.000 de persoane
  • PIATRA NEAMŢ: Protestul nemţenilor, la care au participat 2.500 de oameni, s-a încheiat la ora 21.00, fără incidente, în faţa Teatrului Tineretului. La final, participanţii au intonat imnul naţional „Deşteaptă-te române!”
  • SUCEAVA: În Suceava s-au adunat peste 2.500 de persoane, în centrul oraşului. Este o ceaţă densă şi oamenii strigă: "Dacă vă pasă ieşiţi din casă". 
  • ARAD: Numărul arădenilor ieşiţi în stradă a ajuns la 3.000.  
  • VASLUI: Peste 500 de vasluieni protestează.
  • ALBA IULIA: Sunt peste 4.000 de oameni în stradă. 
  • SATU MARE: După ce au trecut pe la sediul PSD şi la Palatul Justiţiei, protestatarii au trecut şi pe la sediul ALDE, cei care sunt în coaliţia de guvernare cu cei de la PSD. Sunt peste 2000 de persoane, record de protestatari pentru Satu Mare.
  • PLOIEŞTI:  Peste 7.000 de persoane au protestat în centrul municipiului Ploieşti. 
  • TÂRGOVIŞTE: 1.000 de oameni au ieşit sâmbătă în stradă. 
  • ORADEA: Peste 1000 de opersoane s-au adunat în Piaţa Unirii. Sunt grupuri care au venit din Ţară Beiuşului de la peste 60 de kilometri de Oradea. Cer abrogarea OUG-urilor şi pe urma demisia Guvernului
  • BRĂILA: Peste 2.000 de brăileni au ieşit să protesteze sâmbătă seara. 
  • BOTOŞANI: Aproape 1000 de botoşăneni au protestat pe străzi
  • BISTRIŢA: Peste 1.500 de bistriţeni protestează în stradă, în ciuda vremii nefavorabile
  • PITEŞTI: Aproape 1500 de oameni au protestat în stradă: "N-am tremurat degeaba. N-am strigat degeaba. Vocea străziii e o forţă!"
  • REŞIŢA: În jur de 400 de oameni au protestat
  • FOCŞANI: În Piaţa Unirii în jur de 1.000 de persoane protestau faţă de modificările la legislaţia penală.
  • ZALĂU: Peste 1.200 de zălăuani s-au adunat până la această oră în centrul municipiului.
  • BUZĂU: Sâmbătă seara, de la ora 18.00, oamenii îşi dau din nou întâlnire în stradă. 
  • SLOBOZIA: : După aproximativ trei ore petrecute în stradă, cei 100 de protestatari au încheiat protestele. 
  • TURNU SEVERIN: Protestul s-a încheiat la Turnu Severin, după ce 200 de protestatari au mărşăluit pe străzile oraşului. 
  • SLATINA: Peste 150 de persoane protestează în Slatina, în timp ce în Caracal s-au adunat peste 100 de oameni.
  • ALEXANDRIA: Pe platoul Casei de Cultură din Alexandria s-au adunat sâmbătă seara peste 200 de protestatari.

UPDATE 19.50 Protestatarii au ajuns la Piaţa Victoriei şi s-au alăturat celor care nu au mers în marş la Palatul Parlamentului, numărul celor care au ieşit în stradă, în a cincea zi de proteste fiind de 60.000. Oamenii scandează "Refuz, refuz acest abuz”, "Hoţii” şi "Ruşine să vă fie”.

Forţe impresionate de ordine au fost aduse la Guvern, jandarmi aşezaţi pe patru rânduri, cu scuturi şi echipamente speciale fiind plasaţi la intrarea în Palatul Victoria.

În timpul marşului de la Palatul Parlamentului spre Piaţa Victoriei, protestatarii au aplaudat, fiind încurajaţi de la geamuri şi balcoane de mii de oameni care locuiesc pe Calea Victoriei sau sunt cazaţi la hotelurile din zonă. 

UPDATE 19.30 Dinspre gurile de metrou vin în Piaţa Victoriei grupuri de sute de persoane. Miilor de oameni din faţa Guvernului li se vor alătura cei 40.000 care vin dinspre Parlament.  

La Baia Mare, peste 3.000 de persoane înfruntă ploaia în stradă. La Cluj sunt 10.000 de oameni la protest, la Braşov -5.000, la Constanţa - 4.000, Sibiu şi Suceava - 2.500, Iaşi- 2.000

UPDATE 19.00 Cei aproximativ 40.000 de protestatari au ajuns în marş în Piaţa Revoluţiei, unde li s-a cerut să nu huiduie şi să scandeze "Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor". Manifestanţii s-au oprit la statuia lui Carol I, au ţinut un moment de reculegere, apoi au cântat Imnul.

Protestatarii care au plecat din Piaţa Constituţiei se îndreaptă, în coloană, spre Piaţa Victoriei. 

Calea Victoriei este blocată pe ambele sensuri până în Piaţa Victoriei. Manifestanţii scandează „Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta" şi"Noaptea ca hoţii". Circulaţia rutieră este oprită şi pe străzile care fac legătura cu Calea Victoriei.

UPDATE 18.35 CLUJ: Un bărbat de 76 de ani din Cluj-Napoca i-a dat unui copil de un an şi jumătate tricolorul său, pe care l-a purtat în piaţă la Revoluţie, în 1989.

UPDATE 18.30 Aproximativ 30.000 de persoane se îndreaptă spre Guvern, locul din care au plecat la ora 16.00. 

UPDATE 18.00 În jur de 25.000 manifestanţi au ajuns la Palatul Parlamentului şi au decis să-l înconjoare, în timp ce o parte dintre protestatari a rămas în faţa clădirii pentru a forma un lanţ uman. În Piaţa Constituţiei, manifestanţii care au mers în marş au fost aşteptaţi de aproximativ 3.000 de protestatari pentru a li se alătura. Pe o pancartă scrie "Doamna ministru de Interne, pe mine Dragnea m-a instigat la protest", iar pe o alta – „Mesaj pentru CCR, scapă-ne de OUG”.

Între timp, în Piaţa Victoriei aproximativ 2.000 de persoane aşteaptă să se reunească în faţa Guvernului cu cei care acum se află în marş la Parlament. 

UPDATE 17.50 Mai mulţi membri PSD Buzău au ieşit cu măsuţe în centrul oraşului, ca să strângă semnături de susţinere pentru Guvernul Grindeanu. La Buzău, aproximativ 400 de oameni au ieşit în fiecare seară pentru a protesta faţă de ordonanţa privind modificarea codurilor penale. 

image

UPDATE 17.30 Pe traseul marşului, celor peste 10.000 de manifestanţi care au plecat din Piaţa Victoriei li s-au alăturat şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la aproximativ 20.000. La Piaţa Unirii

 au fost aşteptaţi de alte persoane dornice să se 

alăture coloanei de manifestanţi, în drumul spre Palatul Parlamentului, iar protestatarii i-au încurajat strigând: "Veniţi şi voi să strigaţi cu noi".

Doi protestatari poartă pe umeri un coşciug vopsit în culorile drapelului, pe care scrie "statul de drept".

Oamenii care stau în blocurile de pe Bulevardul I.C Brătianu au ieşit la geamuri şi la balcoane, protestatarii strigându-le "Ieşiti din casă, dacă vă pasă”.

Manifestanţii din primul rând afişează un banner mare pe care scrie ”Democraţie, integritate, nu imunitate!”, iar un bărbat care stă în faţa coloanei scandează la microfon "Altă întrebare? La închisoare".

O femeie care a venit la protest spune, despre o eventuală abrogare a OUG de modificare a codurilor penale, că nu sunt suficiente vorbele preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în care nu mai poţi avea încredere după tot ce s-a întâmplat, ci este nevoie de fapte.

„Ce încredere poţi să ai în vorbele domnului Dragnea, după tot ce s-a întâmplat în săptămânile astea? Nişte vorbe nu sunt de ajuns, trebuie să vedem nişte fapte concrete şi promisiuni că în acest mandat de patru ani nu vor încerca să mai umple la legi care să destabilizeze justiţia. Asta e tot ce vrem. Nu sunt din domeniul juridic, nu ştiu dacă abrogarea este forma potrivită pentru a elimina toate efectele a ceea ce s-a întâmplat, a ceea ce au făcut ei. Trebuie să se găsească forma legală, anulare sau ce o fi, astfel încât povestea asta să spunem că nu a existat”, a spus aceasta pentru news.ro. 

UPDATE 17.10 La Universitate, pe bulevardul Magheru, au apărut întreprinzători care vând articole ce pot fi folosite la protest. De altfel, manifestanţii s-au şi pus la coadă să se aprovizioneze. Un steag se vinde cu 15 lei.

image

     

UPDATE 16.45 Circulaţia pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru, pe sensul spre Universitate, este blocată.

Şoferii care pot circula pe celălalt sens claxonează când trec pe lângă manifestanţi şi filmează din maşini. De asemenea, pe traseu se alătură multe persoane, iar alţii îi aplaudă şi încurajează de la balcoane. În jur de 14.000 de persoane se îndreaptă acum spre Parlament. 

Pe lânga jandarmii care sunt în faţa coloanei de protestatari şi de-a lungul acesteia, forţele de ordine însoţesc protestatarii şi cu maşini.

UPDATE 16.15 S-a plecat în marş din Piaţa Victoriei, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu -  Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Bld Unirii - Palatul Parlamentului. Acolo, în funcţie de numărul de protestatari, se va încerca formarea unui lanţ uman în jurul Casei Poporului. Apoi, manifestanţii se vor întoarce în faţa Guvernului pentru a-şi continua manifestul. 

image

UPDATE 15.50 Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei faţă de OUG de modificare a codurilor penale. 

image

Printre protestatari este şi un tânăr costumat în Zorro, care face fotografii alături de copii şi bate palma cu ei: „Astăzi sunt fără sabie. Fără violenţă“.

„Am venit costumat în Zorro pentru că sunt un luptător pentru dreptate şi adevăr, şi împotriva corupţiei, dar şi pentru că astăzi este mai mult un protest al copiilor, iar eu vreau să fiu alături de ei“, a spus tânărul, care a precizat că este animator la evenimente pentru copii şi a ieşit în stradă şi zilele trecute, necostumat, pentru a protesta faţă de OUG de modificare a codurilor penale.

 Inspirat de acesta, un manifestant a început să bată într-o tobă de jucărie şi să scandeze: „Zorro e cu noi, Dragnea la gunoi". Protestatarii au pancarte pe care scrie "A fost odată un zmeu rău, PSDeu”, "DNA să vină să vă ia”, "Drag ne-ai fi la puşcărie” şi "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit”.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, oamenii vin la protest cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

La protest a venit şi un bărbat îmbrăcat în straie de călugăr, peste care are un steag şi poartă o mare cruce pe care scrie "2017, Dumnezeu este cu noi”. Bărbatul spune că este din Constanţa şi a venit să se roage "pentru exorcizarea sistemului politic în general şi a Guvernului în special”.

"Am venit să le aduc aminte oamenilor că este un Dumnezeu şi că dacă sunt în echipă cu Dumnezeu o să câştige întotdeauna", a spus bărbatul.

La protest au venit şi străini, printre aceştia fiind şi o familie de indieni, venită de nouă luni în România, care spune că participă la protest pentru a susţine românii.

UPDATE 15.40 La Cluj, manifestanţii care se vor strânge diseară la protest vor merge spre gara centrală din oraş, unde îi vor conduce pe studenţii care vor porni spre Bucureşti cu trenul de 22.09.

UPDATE 14.50 Grupuri de oameni continuă să vină în Piaţa Victoriei, cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

Maşinile pot circula prin faţa Guvernului, spre Bulevardul Aviatorilor, manifestanţii fiind grupaţi în zona delimitată cu garduri şi spre Muzeul Antipa. Unii dintre manifestanţi au venit în Piaţa Victoriei cu câini în lesă.

De la ora 13.00 a început un alt protest care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii care se vor aduna în Piaţa Victoriei ar urma să plece în marş în jurul orei 16.00, iar când vor ajunge la Palatul Parlamentului, vor forma un lanţ uman în jurul clădirii.

    

UPDATE 14.10 Unii părinţi şi copii au plecat din Piaţa Victoriei: s-a încheiat marşul copiilor şi a început un alt protest, care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. 

Peste 7.000 de protestatari protestează faţă de OUG de modificare a codurilor penale, cei mai mulţi veniţi de la ora 13.00, pentru a participa la marşul spre Palatul Parlamentului.

Protestatarii care se vor aduna în Piaţa Victoriei ar urma să plece în marş în jurul orei 16.00, iar când vor ajunge la Palatul Parlamentului, vor forma un lanţ uman în jurul clădirii.

image

UPDATE 13.00 Atmosferă relaxată, de sărbătoare, printre cele aproximativ 7.000 de persoane strânse în Piaţa Victoriei. 

„Am ieşit în stradă pentru că ne e teamă ca deciziile Guvernului să nu le afecteze viitorul copiilor. Când am ieşit de la metrou, îmi venea să plâng. E foarte emoţionant ce se întâmplă aici. Copiii au cântat Deşteaptă-te, române mai devreme“, a declarat o mămică pentru adevarul.ro.  

Grupuri de părinţi şi copii continuă să vină în faţa Guvernului, astfel că circulaţia a fost închisă pe Bulevardele Aviatorilor şi Kiseleff.

UPDATE 12.45 Un protest asemănător are loc şi la Braşov, unde 200 de mămici şi copii au ieşit în Piaţa Sfatului. Grupul de părinţi a pornit de la Prefectură, iar pe traseu s-au mai alăturat braşoveni de pe strada Republicii.

UPDATE 12.30 Numărul părinţilor şi copiilor care protestează în Piaţa Victoriei faţă de OUG de modificare a codurilor penale este estimat la 5.000. 

Mai mulţi copii au prinse pe geci şi pe căciuli ecusoane cu mesajul „#rezist“.

image

FOTO Facebook/ Marinela Raţă 

UPDATE 11.30 Peste 1.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei: părinţii au ieşit în stradă însoţiţi de copii. Micuţii flutură steaguri, se joacă cu baloane, desenează pe asfalt sau bat în tobe de jucărie. Cei mai mari strigă „Hoţii“, „PSD ciuma roşie“ sau „Lua-v-ar DNA“.

Copiii desenează pe pancarte şi scriu, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: "Hoţii trebuie să plătească", "Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi" şi "Vreau să trăiesc în România".

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic, transmite news.ro. 

În Piaţa Victoriei continuă să vină părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni.

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii.

UPDATE 11.05 Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei a fost postat un mesaj care începea cu îndemnul „Ne revedem astăzi? #JandarmeriaProtejează“. După câteva minute, însă, textul a fost editat şi schimbat în „#Jandarmeria_recomandă“

UPDATE 11.00 Românii din diaspora se solidarizează cu protestele din ţară. Cititori „Adevărul“ ne-au trimis fotografii de la protestele de ieri din Australia şi din Israel. 

image

Protest Australia

image

Protest în Australia 

image

Imagine de la protestul de vineri, de la Tel Aviv 

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 11.00, părinţii sunt aşteptaţi cu copiii în Piaţa Victoriei, pentru un „marş al copiilor“. „Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!  Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00, iar la ora 

La ora 16:00 plecam in mars catre Parlament“, se arată în anunţul evenimentului creat pe Facebook. 

De asemenea, este precizat că la Parlament va fi făcut un lanţ uman în jurul Casei Poporului.

„Când ajungem la Parlament, facem lanţ uman în jurul Parlamentului. Înainte să plecam în marş, sau după ce ajungem la parlament îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă să le apărăm viitorul! În fapt, România nu e a noastră, e a lor“, mai precizează anunţul. 

Seara, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat.

Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment, potrivit News.ro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite