Zeci de percheziţii au loc în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii de amploare în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Percheziţii de amploare în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Poliţiştii din Mureş efectuează, miercuri dimineaţă, 38 de percheziţii în 11 judeţe şi în Bucureşti, fiind vizate locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care ar fi implicate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecţii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infracţiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua - 1.000.000 de euro.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi ordine publică din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au descins la 38 de adrese, vizând persoane şi firme din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăţi comerciale din judeţ ”au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul ţării”.

”Pentru realizarea activităţii infracţionale, administratorul de fapt al societăţii din judeţul Mureş a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care a procedat la contactarea mai multor <<clienţi>> cărora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operaţiuni fictive”, precizează comunicatul.

Anchetatorii susţin că, pentru a părea veridice, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plăţile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operaţiuni de spălare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscală a fost estimat la 1.850.000 de lei, în timp ce prins spălare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite