Zece militari ucraineni răniţi, aduşi în România pentru îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au fost aduşi în ţară cu o aeronavă C-27J Spartan FOTO MApN
Militarii au fost aduşi în ţară cu o aeronavă C-27J Spartan FOTO MApN

Zece militari ucraineni miercuri la Bucureşti, cu o aeronavă militară C-27J Spartan. Ei vor primi îngrijiri medicale la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

Aeronava militară C-27J Spartan, care a transportat cei zece militari răniţi, a aterizat în jurul orei 15.00, pe Baza 90 Transport Aerian.

„Zborul este deosebit de fiecare dată când executăm astfel de misiuni, pentru că sunt vecinii şi prietenii noştri”, a declarat căpitanul-comandor Ion Stăiculescu. 

Oficialul a mai spus că pe timpul zborului care a durat două ore, răniţii au primit îngrijiri medicale de la medici şi asistenţi români.

„Una dintre persoane era rănită mai tare, se afla într-un cărucior, iar celelalte persoane s-au putut deplasa singure, pe picioare”, a declarat deputatul Ion Marocico.

image

FOTO: David Muntean/Adevărul

Ministrul Apărării Mircea Duşa declara, recent, că mai mulţi medici români au mers la Kiev, în Ucraina, pentru trierea răniţilor, iar zece dintre aceştia vor fi aduşi şi trataţi în spitale militare din România.

„Au fost medicii militari la Kiev, au făcut trierea pacienţilor, sigur că urmează ca pe cale diplomatică să rezolvăm problemele actelor de identitate ale răniţilor pe care urmează să-i aducem în România. Am înţeles că zece persoane au fost pregătite pentru a fi aduse şi tratate în Spitalul Militar din Bucureşti şi în alte spitale militare din ţară”, afirma Mircea Duşa.

Pe lângă Spitalul Militar Central din Bucureşti, reţeaua medicală a MApN cuprinde alte zece spitale militare, la Focşani, Galaţi, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Braşov, Craiova, Timişoara şi Cluj.

Aceasta nu este prima dată când militari ucraineni sunt aduşi în România pentru a primit îngriji medicale. La sfârşitul anului trecut, peste 360 de persoane rănite în revoluţia din Ucraina şi 36 de militari ucraineni răniţi în confruntările separatiste au beneficiat de tratament medical în străinătate, 11 în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite