VIDEO Cinci elicoptere Black Hawk ale armatei americane au ajuns în România pentru un exerciţiu militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militari români s-au familiarizat, miercuri, cu elicopterele americane Black Hawk, executând diverse manevre în cadrul unui antrenament comun cu militarii SUA, desfăşurat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Cinci dintre vestitele elicoptere Black Hawk au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu, pentru un exerciţiu la care iau parte militari români şi americani, timp de nouă luni.

Militarii au făcut manevre de încărcare atât cu motoarele elicopterelor oprite, cât şi cu ele pornite, dar şi operaţiuni de asalt, exerciţiul fiind parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve.

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparţin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. 

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve. Ea are peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere şi mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia şi România, precizează MApN.

Militarii americani vor sta 9 luni în baza de la Mihail Kogalniceanu si se vor antrena cot la cot cu ai noştri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite