UPDATE Autorităţile române de la Bruxelles au hotărât să-i bage în secţiile de votare pe toţi românii care aşteptau la cozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vot diaspora Coada la Bruxelles FOTO Mircea Glavici

UPDATE 20:00, ora locală. La Bruxelles, autorităţile române au hotărât să-i îngrămădească pe toţi alegătorii în secţiile de votare, pentru a evita să stârnească un val uriaş de nemulţumire. Nu a mai rămas afară niciun român, toţi se află în secţiile de votare!

Dacă în primul tur, în Bruxelles, votaseră 5000 de români, astăzi, până la ora 13:00, votaseră 4800! Oamenii au răbdat cu stoicism la cozi până în jurul prânzului când, din cauza frigului şi oboselii, mulţimea a început să fie cuprinsă de nervozitate. La capătul bulevardului şi în dreptul ICR-ului s-au format două cordoane de poliţie pentru a preîntâmpina ca tensiunea să escaladeze.

La reprezentanţă, la ora 13:00, votaseră aproape 1400 de oameni iar afară erau cam 2000. Timpul mediu de aşteptare era cam de 4-5 ore. La Ambasadă, la ora 15:00, ar fi votat cam 3000 de români şi afară mai erau încă vreo 6000 de alegători. De la ora 16:00 au început să apară forţele de poliţie belgiene echipate cu câşti de protecţie. Până la acea oră, mulţimea era supravegheată doar de poliţiştii de la Circulaţie.

Alegătorii care stăteau în uşa Ambasadei urlau, efectiv, la angajaţi, cerându-le să se grăbească. Poliţiştii despărţeau mulţimea de cei care se aflau înăuntru. Forţele de ordine le-ar fi transmis alegătorilor că pot să ţipe şi să protesteze cât vor, atâta timp cât nu se ajunge la violenţe. Situaţia este foarte tensionată şi se estimează că mulţi nu vor mai apuca să voteze. La Ambasadă, timpul mediu de aşteptare a fost de 5-6 ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite