Urmărire ca în filme la Bacău. Procurorii au destructurat o reţea care făcea trafic de droguri, de persoane şi cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Procurorii DIICOT Bacău au arestat 10 persoane cu un „palmares” consistent de infracţiuni săvârşite: trafic internaţional de droguri, comercializare ilegală de substanţe psihotice, camătărie, trafic de persoane şi ultraj. În timpul acţiunii de capturare a reţelei, unul dintre suspecţi a încercat să scape, intrând cu maşina în barajul poliţiştilor.

Goana după traficanţi, care făceau parte din două grupări specializate în trafic internaţional de droguri, comercializarea ilegală de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camătă, trafic de persoane şi ultraj, a început cu 18 percheziţii domiciliare, efectuate de procurorii DIICOT Bacău, cu spijinul ofiţerilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.

Procurorii spun că membrii celor două grupări obţineau substanţe psihotice de la furnizori din ţară sau le importau din China şi le vindeau tinerilor cu 100 - 200 lei/doza.

În plus, suspecţii făceau şi trafic de persoane cu tinere pe care le obligau să se prostitueze, dar şi cămătărie.

A spart barajul anchetatorilor

Doi dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, după ce au ridicat un pachet de la o firmă de transport coletărie internaţională. Anchetatorii au mărturisit că în timpul acţiunii de capturare unul dintre traficanţi a încercat să fugă cu autoturismul, intrând direct în barajul de maşini ale anchetatorilor. Bărbatul a avariat două maşini, iar poliţiştii au tras în aer două focuri de armă. Ulterior, acesta a fost capturat.

În interiorul coletului a fost găsită o cantitate de 100, 87 grame de Alfa - PVP drog de risc şi ethylone, substanţă care face parte din clasa beta-keto amfetamine cu proprietăţi stimulente.

Ce au găsit procurorii la percheziţii

De asemenea, în urma percheziţiilor din locuinţe au fost găsite şi ridicate aproximativ 2,5 litri substanţe lichide, 100 grame substanţe sub formă de pulbere şi o presă, instrumente pentru fabricarea de comprimate ecstasy, 52 de comprimate şi fragmente vegetale, laptop-uri şi tablete,  telefoane mobile, 2 râşniţe pentru mărunţit substanţe vegetale, 1 cântar electronic, suma de 3.445 euro, 290 lire sterline, 150 dolari SUA şi 7.553 de lei.

În cele din urmă, DIICOT Bacău au reţinut 10 inculpaţi, care urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al D.O.S.-S.O.S. Bacău şi Iaşi, D.I.P.I., B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Neamţ, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi I.P.J. Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite