Încă un tânăr implicat în conflictul care a dus la moartea unui adolescent în numele fotbalului a fost reţinut. Acuzaţia: tentativă de tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni au reţinut, miercuri, încă un participant la conflictul din 20 august în urma căruia un adolescent a fost ucis după ce a fost lovit în cap cu un baston telescopic. Practic, Andrei Ionuţ Pătraşcu (26 de ani) care a fost reţinut astăzi este cel care a încercat să smulgă fularul cu inscripţia clubului de fotbal „Dinamo” din mâinile unui tânăr în apărarea căruia a sărit victima fiind ucisă.

UPDATE Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei. Andrei Ionuţ Pătraşcu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tentativă de tâlhărie calificată. În cursul acestei zile el va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii arată că în noaptea de 20/21.08.2016, în jurul orei 23:40, pe bd. Nicolae Grigorescu, în apropierea intersecţiei cu str. C-tin Brâncuşi Pătraşcu a încercat să îl deposedeze prin violenţă pe LRM, în vârstă de 17 ani, de un fular cu inscripţia şi culorile echipei Dinamo Bucureşti, pe care aceste îl purta în mână, după ce asistase la un eveniment sportiv.

„De precizat este faptul că acest episod a constituit factorul declanşator al agresiunii ce a avut ca urmare decesul suporterului dinamovist M.A.D. (Adrian Daniel Matei- n.r.), în vârstă de 18 ani”, arată Parchetul Capitalei.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală şi D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.

Alexandru Badea, arestat

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 26 august, arestarea preventivă a fanului stelist Alexandru Badea, acuzat că a omorât un tânăr de 18 ani, suporter al echipei Dinamo doar pentru că a îndrăznit să sară în apărarea unui alt adolescent agresat de huligani la finalul meciului Steaua-Dinamo care a avut loc pe 20 august,

Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile luată de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti. Ea este însă executorie, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta în arest până la judecarea contestaţiei.

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, a recunoscut la audieri că a avut loc o altercaţie şi că l-a lovit cu un baston telescopic pe Adrian Daniel Matei, de 18 ani, care a decedat după trei zile de la incident, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. Alexandru Badea este acuzat de comiterea infracţiunii de omor, care se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

„În noaptea de 20/21.08.2016, în jurul orei 23.40, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, în apropierea intersecţiei cu Strada Constantin Brâncuşi, inculpatul a lovit-o cu un obiect contondent în zona capului pe victima M.A.D., în vârstă de 18 ani, provocându-i leziuni care au determinat decesul acesteia, produs la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon în data de 24.08.2016”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Nu aveam însemne cu Dinamo“

Prietenul cu care adolescentul era în seara fatidică a povestit cum s-a întâmplat totul. „Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece ştiam că este periculos, dar în faţa noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al «câinilor». La un moment dat, când ne aflam în zona «Potcoava», pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în faţa noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puţin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit. Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist şi am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo maşină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers şi l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare şi la Poliţie”, a povestit Alexandru, prietenul victimei, pentru Digi Sport. Martorii spun că agresorii se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Reconstituirea

Înainte de a-l duce în faţa instanţei, anchetatorii au făcut şi o reconstituire în teren, cu presupusul autor al omorului, care are locuinţa aproape de locul comiterii faptei.

Alexandru Badea a fost adus la interesecţia bulverdelor Constantin Brâncuşi şi Nicolae Grigorescu, locul unde a fost altercaţia. El le-a povestit poliţiştilor de la Serviciul Omoruri, pas cu pas, cum a avut loc altercaţia de sâmbătă seara după derby-ul Steaua-Dinamo. Întreaga reconstituire a fost filmată şi fotografiată de criminalişti. 

Alexandru Badea părea ruşinat de vecinii de cartier care s-au strâns să vadă întreaga scenă, şi şi-a acoperit faţa cu hanoracul.

Tânărul a fost atent la explicaţiile pe care le dădea poliţiştilor. Alexandru Badea a arătat unde s-au încăierat, cum victima a încercat să fugă câteva zeci de metri, spre parcul Titan, şi locul unde ar fi primit lovitura fatală.

Agresorul a arătat cu un baston telescopic din oţel cum l-a lovit pe Adrian Daniel Matei. El a fost filmat şi fotografiat în tot acest timp. Totul a durat aproape 30 de minute, suspectul a fost dus apoi la audieri de unde va fi dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite