Un român fără adăpost din Germania, judecat pentru că a furat caviar şi somon. Modul în care şi-a motivat fapta a uimit instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: express.de
Foto: express.de

Un român în vârstă de 44 de ani care stă de zece ani în Germania are gusturi culinare foarte fine, deşi locuieşte pe străzi. Bărbatul a fost prins recent în timp ce fura dintr-un supermarket din Düsseldorf conserve cu caviar, somon şi păstrăv afumat. Ba mai mult, românul voia să sustragă şi o sticlă de coniac fin, relatează express.de, fără a-i divulga însă identitatea românului.

Adus marţi în faţa instanţei, bărbatul a încercat să-şi justifice gestul. „Pur şi simplu, mi-era foame“, a spus el. 

Aflat de zece ani în Germania, românul nu a avut mereu probleme cu legea. La început a avut de lucru.

A muncit în localuri, a făcut curăţenie, iar apoi a fost angajat la un depozit. În timp ce lucra la acel depozit, din cauza faptului că avea multe obiecte de transportat, bărbatul s-a accidentat la spate. Spune că a fost operat şi, ulterior, şi-a pierdut slujba. De atunci, trăieşte pe străzi.

„Am depus cerere  pentru ajutor de şomaj. Dar încă durează“, a spus el, în încercarea de a stârni compasiunea instanţei. 

Judecătorul l-a întrebat însă de ce nu a mers să mănânce la cantina pentru oameni nevoiaşi, care se află în apropiere. „Mâncarea costă acolo 1,50 euro, iar cafeaua - 20 de cenţi“, i-a răspuns românul.

Apoi, judecătorul i-a văzut şi antecedentele: 18 furturi. Şi l-a condamnat pe român la şapte luni de închisoare, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite