Un elev de 16 ani a fost ridicat de jandarmii arădeni după ce asupra sa a fost găsit un pistol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de 16 ani a fost ridicat în această dimineaţă de jandarmi dintr-un restaurant din localitatea Ineu (Arad) după ce asupra sa a fost găsit un pistol de tip Airsoft.

Tânărul este elev la Liceul „Sava Brancovici” din Ineu. În această dimineaţă, înarmat cu pistolul Airsoft s-a dus în Colegiul „Mihai Viteazu” din localitate. Cadrele didactice ale Colegiului au sunat imediat la Poliţie, iar ofiţerii de aici au cerut ajutorul jandarmilor. Însă la sosirea în unitatea de învăţământ a oamenilor legii tânărul dispăruse. 

Acesta a fost găsit în compania unei fete într-un restaurant din apropiere. 

În urma percheziţiei corporale asupra elevului a fost găsită arma. Potrivit anchetatorior, pistolul este o replică după JERICHO şi nu avea încărcător.

Originalul este poreclit Uzi Eagle şi este folosit şi de forţele speciale

Jericho este un pistol de  fabricaţie israeliană (Israel Military Industries)  conceput pentru uz militar. Este semiatomat şi se fabrică începând cu anul 1990.  Este poreclit Uzi Eagle sau Baby Eagle şi este foarte periculos pentru că are un calibru de 9×19mm Parabellum, în standard NATO. Muniţia de acest tip este folosită, de exemplu, de United States Secret Service, FBI şi US Federal Air Marshals.

Jericho poate fi dotat cu încărcătoare de 16, 12 sau 10 cartuşe. În mai multe ţări este folosit de forţele speciale şi de poliţie. Are variante constructive integral metalice sau parţial cu polimeri.   

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite