Un cetăţean israelian care era urmărit în Statele Unite ale Americii pentru fraudă a fost prins în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în vederea extrădării sale în SUA
Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în vederea extrădării sale în SUA

Un israelian care fusese expulzat din Statele Unite ale Americii în 2010 şi care ulterior a fost pus sub urmărire pentru fraudă, spălare de bani şi  facilitarea intrării ilegale a cetăţenilor străini pe teritoriul Americii a fost prin de Poliţia Română în Bucureşti. Concret, el ar înfiinţat o firmă ce recruta cetăţeni israelieni care intrau în SUA  drept turişti, fără drept de muncă, dar lucrau ilegal ca vânzători de cosmetice.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, bărbatul de numeşte Katz Eyal şi are 38 de ani.

Bărbatul  a fost prins în Bucureşti pe 2 martie de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române . El era dat în urmărire  în Statele Unite ale Americii pentru fraudă, facilitarea intrării ilegale a cetăţenilor străini pe teritoriul Americii şi spălare de bani 

Depistarea bărbatului s-a realizat în urma cooperării dintre Biroul Naţional Interpol Bucureşti, Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi FBI.

Autărităţile americane au precizat că, începând cu anul 2011, cel în cauză, împreună cu alte persoane, au înfiinţat în Statele Unite ale Americii o firmă ce recruta cetăţeni israelieni, care apoi intrau în America drept turişti, fără drept de muncă.

Aceştia ar fi angajaţi ilegal ca vânzători în chioşcuri sau în magazine din mall-uri, unde vindeau produse cosmetice şi de îngrijire a pielii, fiind încurajaţi de bărbatul depistat în România şi de complicii săi să ceară vize în scop turistic, care nu permiteau posesorilor să se angajeze. Cu toate acestea, ei erau cazaţi şi angajaţi să muncească la negru.

Departamentul de Muncă al SUA a demarat, în decembrie 2012, investigaţii asupra activităţii firmei şi a ajuns la concluzia că peste 100 de israelieni au fost astfel angajaţi, iar câştigurile ilegale obţinute în chioşcurile şi magazinele la care erau angajaţi au depăşit 14.000.000 de dolari, între 2012 şi 2014. Peste 350.000 de dolari au fost plătiţi (prin transfer bancar şi emitere de cecuri) către bărbatul urmărit şi complicii săi.

Katz Eyal a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare provizorie, pentru 30 de zile, în vederea extrădării în Statele Unite ale Americii. Cererea a fost admisă.

Concomitent, autorităţile din Statele Unite ale Americii au arestat alte nouă persoane implicate în activitatea infracţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite