Un avion TAROM a aterizat de urgenţă, după ce un motor a cedat în aer: „S-a auzit o bubuitură groaznică”. Reacţia companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al companiei Tarom s-a întors pe aeroportul din Bruxelles, după probleme apărute la motor, la 20 de minute de la decolare. Printre pasageri se număra şi jurnalistul Rareş Bogdan.

UPDATE Anunţul făcut de TAROM: „Cursa TAROM ROT 372 Bruxelles – Bucureşti, de astăzi 13 Iunie 2017, operată cu aeronava de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul din Bruxelles la ora locală 10:26, s-a întors din drum după 20 minute de zbor din cauza unei probleme tehnice apărute la unul dintre motoare. Aeronava a aterizat în siguranţă la Bruxelles, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţă la sol şi vor fi rerutaţi pe următoarea cursa a Companiei TAROM. Prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure."

Zborul RO372 se afla încă în spaţiul aerian belgian în momentul în care piloţii au sesizat problema, potrivit site-ului FlightRadar, informează digi24.

Compania aeriană nu a oferit deocamdată precizări legate de acest incident. Avionul Boeing 737 urma să aterizeze pe Otopeni în jurul orei 13.00. Aeronava are o vechime de 13 ani şi jumătate.

Printre pasageri se număra şi jurnalistul Rareş Bogdan, care a povestit pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat: "Ştiţi cum este sa ajungi deasupra plafonului de nori în plină urcare spre 7/8.000 şi sa auzi o bubuitură groaznică în burta avionului? Vă spun eu.... E groaznic de neplăcut. Au trecut mai puţin de 10 minute de la decolare, urma un zbor de aproape 3 ore între Bruxelles şi Bucureşti. Apoi un comandant calm şi hotărât care intra peste şefa de Cabină care avea la rândul sau o voce liniştita care încerca să insufle calm, pentru a da siguranţă celor peste 100 de pasageri, ca a luat hotărârea să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Bruxelles de pe care abia plecasem...întoarce avionul, sa va ţineţi strânse centurile de siguranţa şi sa nu intraţi in panică. Am aterizat!!!!! Cu bine. Update: Gata. Probleme grave cu un motor. A cedat în aer. Ne debarcă. Revin cu amănunte."

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite