Senatorul UDMR Olosz Gergely a recurs la metoda Voiculescu. A demisionat şi cere mutarea dosarului la Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Olosz Gergely, fost senator UDMR, au cerut vineri instanţei supreme să trimită dosarul de trafic de influenţă al acestuia la Tribunalul Bucureşti, întrucât nu mai este parlamentar. Gergely a anunţat în 13 mai că renunţă la mandatul de senator.

Potrivit Mediafax, la termenul de vineri al procesului, avocaţii lui Olosz Gergely au cerut declinarea cauzei, arătând că acesta nu mai este parlamentar, iar Tribunalului Bucureşti îi revine competenţa de judecare.

Avocaţii au depus la dosar o copie a Monitorului Oficial din 14 mai în care se arată că mandatul de senator al lui Olosz Gergely a încetat şi au menţionat că „fapta de trafic de influenţă pentru care este judecat clientul lor nu a fost comisă de acesta în perioada în care a fost deputat sau senator”.

În plus, avocaţii au depus şi acte medicale şi au anunţat că Olosz Gergely nu se poate prezenta la instanţă pentru că este plecat în pelerinaj la Odorheiu Secuiesc.

Totodată, avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar, precum şi procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la termenul de vineri au fost de acord cu această solicitare, instanţa supremă urmând să stabilească dacă declină sau nu cauza la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul în care Olosz Gergely, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) în perioada 2007-2008, este judecat pentru trafic de influenţă, alături de patru reprezentanţi ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obţină contracte oneroase, a fost trimis în octombrie 2012 instanţei supreme, întrucât acesta era atunci deputat, ulterior câştigând un mandat de senator.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Ion Bîrcină şi Costin Iliescu, reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, Cătălin Stan, administrator de drept la SC Power Plus SRL şi Ovidiu Ionel Badea, administrator al SC Budirom Serv SRL.

Citeşte şi: Olosz Gergely a renunţat la mandatul de parlamentar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite