Schimbări la vârful MAI: trei secretari de stat din Ministerul de Interne, eliberaţi din funcţie. Şeful Poliţiei Constanţa este noul şef al Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Botoş, Bogdan Tohăneanu şi Gheorghe Cornescu, secretari de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au fost eliberaţi din funcţie, joi, de Petre Tobă. De asemenea, ministrul de Interne a anunţat şi noul şef al Poliţiei Române, acesta fiind chestorul de poliţie Bogdan Despescu.

Potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul de Interne, general-magistratul dr. Ilie Botoş a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în MAI, în locul acestuia fiind numit chestorul general de poliţie Ioan Buda. Acesta din urmă a deţinut până în prezent funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Şi Bogdan Tohăneanu (foto) a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în locul acestuia fiind numit Florea TiberiuTrifan, care a deţinut până în prezent funcţia de coordonator al secţiei consulare, ministru plenipotenţiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

SECRETAR DE STAT TOHANEANU

Petre Tobă a mai decis şi eliberarea din funcţia de secretar de stat a lui Gheorghe Cornescu, iar chestorului de poliţie Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. 

Chestorul Bogdan Despescu, noul şef al Poliţiei Române

image

De asemenea, începând cu data de 10 decembrie, la propunerea ministrului Petre Tobă, prin Decizie a Primului ministru, chestorul de poliţie Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Despescu a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcţii în cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Buzău, Prahova şi Constanţa.

Din 20 iulie 2014 şi până în prezent, acesta a fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Chestorul de poliţie Bogdan Despescu are 43 de ani, este căsătorit şi are un copil.

„Sunt onorat de numirea mea în funcţia de şef al Poliţiei Române. Mă bucur să fiu parte a echipei manageriale a acestei instituţii. Împreună cu colegii mei, vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru realizarea obiectivelor asumate. Siguranţa cetăţeanului este prioritate a Poliţiei Române”, a declarat Despescu.

Aceste decizii au fost luate la propunerea ministrului de Interne, Petre Tobă, prin Decizii ale Primului ministru, Dacian Cioloş. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite