Trei bărbaţi, reţinuţi pentru tâlhărie de poliţiştii bucureşteni, după ce au furat o borsetă cu 11.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru tâlhărie de poliţiştii bucureşteni după ce i-au furat unei femei o borsetă cu 11.000 de euro, anunţă, duminică, Poliţia Capitalei. Doi dintre bărbaţi, cu feţele mascate, au intrat în casă peste femeie şi soţul ei când dormeau şi i-au jefuit, iar al treilea le-ar fi fost complice.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 02.30, poliţiştii Secţiei 9 au fost sesizaţi, prin intermediul 112, că la o adresă din Sectorul 2 este în desfăşurare un scandal, între mai multe persoane, precizează reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei mai arată că poliţiştii au identificat persoanele care se certau, acestea învinovăţindu-se reciproc pentru faptul că, în aceeaşi seară, cu puţin timp înainte, doi bărbaţi necunoscuţi au sustras aproximativ 11.000 de euro din posesia unei femei aflate în grupul lor.

Poliţiştii au stabilit că femeia a fost victima unei tâlhării, în timp ce dormea într-o cameră cu soţul său. Mai mulţi bărbaţi, având feţele acoperite, au profitat că uşa de acces nu era asigurată, au intrat în casă şi, prin agresiune şi ameninţări, i-au sustras o borsetă, pe care o purta permanent asupra ei, în care se aflau o bani, documente personale şi bijuterii.

În tot acest timp, rude ale femeii, respectiv un tânăr de 25 de ani şi alte două femei, se aflau într-o încăpere alăturată, însă nu au putut interveni.

Anchetatorii mai spun că în cursul zilei de 8 martie, femeia a sosit în locuinţa respectivă pentru a sărbători căsătoria fiului său, ceremonia desfăşurându-se la acea adresă, pe parcursul a două zile.

"În atmosfera creată, partea vătămată a etalat faţă de persoanele participante la petrecere suma de bani şi bijuteriile aflate în posesia sa. Ulterior, la data de 11 martie a.c., în jurul orei 02.15, tânărul de 25 de ani, luând cunoştinţă în mod direct de valorile materiale pe care femeia le deţinea asupra sa, precum şi a locului unde le păstra, în baza unei înţelegeri prealabile cu alţi bărbaţi, a premeditat comiterea faptei şi le-a indicat acestora toate datele necesare în legătura cu săvârşirea infracţiunii", arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei precizează că tânărul, aflat în încăperea alăturată victimei, a lăsat în mod intenţionat dezasigurată uşa de acces în imobil, ceilalţi bărbaţi implicaţi au pătruns şi au sustras borseta femeii, după care tânărul s-a prefăcut că intervine în apărarea părţii vătămate şi, ulterior, în urmărirea acestora, fără a reuşi să-i prindă sau să le reţină semnalmentele.

Poliţiştii au identificat şi depistat doi bărbaţi, ambii recent liberaţi din penitenciar, aceştia fiind duşi la audieri.

Cercetările sunt continuate sub pentru tâlhărie calificată, cu trei bărbaţi în stare de reţinere. Ei urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite