UPDATE Microbuz cu turişti străini, blocat pe Transalpina. Traficul, închis între Novaci şi Obârşia Lotrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe drumul naţional 67C (Transalpina), este restricţionată între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului pentru autovehiculele neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, din cauza zăpezii şi a vântului puternic, a anunţat sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UPDATE Traficul pe DN 67C, Transalpina, între Novaci şi Obârşia Lotrului a fost închis, sâmbătă după-amiază, din cauza zăpezii, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 14.00, Transalpina a fost închisă între Novaci şi Obârşia Lotrului, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Salvamontiştii şi jandarmii din Gorj au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea a trei turişti străini aflaţi într-un microbuz care a rămas blocat pe Transalpina, din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

Turiştii au sunat la Salvamont şi au anunţat că nu mai pot continua drumul, din cauză că microbuzul în care se aflau a rămas blocat pe Transalpina, în condiţiile în care în zonă este viscol. 

Două echipaje ale Serviciului de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au intervenit, alături de salvamontişti şi jandarmi, pentru a-i ajuta pe turişti să ajungă în staţiunea Rânca.

UPDATE Maşina nu avea cauciucuri de iarnă iar în zonă a nins. Aceştia voiau să ajungă la Rânca. Cei de la drumuri au mers după ei şi îi vor duce în staţiune cu un utilaj de deszăpezire.

Compania precizează că restricţiile au fost impuse ca urmare a condiţiilor meteorologice.

În zonă, stratul de zăpadă atinge 2-3 centimetri. De asemenea, pe sectorul de drum, se înregistrează ninsoare măruntă şi vânt puternic, cu vizibilitate la 50-100 metri.

„În prezent, lucrătorii de la drumuri acţionează cu două utilaje pentru menţinerea carosabilului în condiţii cât mai bune de circulaţie”, mai arată compania.

Cod galben de ninsori, în mai multe judeţe

Meteorologii au emis sâmbătă avertizări cod galben de ninsori pentru Covasna şi zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Harghita şi Braşov.

Avertizarea cod galben pentru zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este valabilă până la ora 13.00. În aceste zone, va ninge moderat la peste 1.200 de metri, iar vizibilitatea va scădea sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

udeţul Buzău este şi sub avertizare cod galben de vânt, care va atinge la rafală 50 - 60 de kilometri pe oră şi, izolat, 65 de kilometri pe oră.

În tot judeţul Covasna şi în zona de munte a judeţelor Sibiu, Harghita şi Braşov, până la ora 12.00, va ninge moderat, iar în unele zone vizibilitatea va fi redusă sub 100 de metri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite