Pe Valea Prahovei de sărbători s-a dat prima alertă de trafic intens după 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul rutier a fost deviat de pe DN 1 pe DN 1A Săcele-Cheia FOTO Adevărul
Traficul rutier a fost deviat de pe DN 1 pe DN 1A Săcele-Cheia FOTO Adevărul

43 de accidente rutiere grave, soldate cu 38 de răniţi şi13 morţi; 34 de dosare penale pentru alcool la volan şi prima alertă de trafic intens după15 ani. Acesta este bilanţul ultimelor zile de pe şoselele către Valea Prahovei.

Calvarul în trafic a început la sfârşitul săptămânii trecute când românii au plecat în număr mare spre staţiunile montane. „60.000 de maşini au venit din sud spre Braşov. Nu le punem la socoteală pe cele care au venit din nord. DN1 şi DN1A (Văleni-Cheia) s-au umplut imediat. Am recomandat ca drumul să fie făcut prin Bucureşti-Târgovişte-Sinaia sau Autostrada Câmpulung, dar în foarte scurt timp s-au umplut şi alea. La un moment dat nu mai existau alternative, aşa că pentru prima oară în 15 ani am emis alertă de trafic intens”, a arătat comisarul Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră.

În plus, s-a decis ca peste 1.900 de agenţi de circulaţie să fie scoşi în stradă, în special în zonele şi în perioadele în care s-au înregistrat valori ridicate de trafic. 

Pentru a evita o nouă blocare a tuturor drumurilor care duc la munte, ieri, conducerea Poliţiei Rutiere a decis devierea traficului în judeţul Braşov de pe DN 1 pe DN 1A Săcele-Cheia începând cu ora 11.50, când turiştii au pornit spre case, iar în zonă a început să se meargă din nou bară la bară.

În jurul orei 16.00  circulaţia pe DN1 în dreptul localităţii braşovene Vlădeni a fost blocată pe ambele sensuri şi ca urmare a unui accident în care au fost implicate trei autoturisme.

„Am organizat ca fiecare intrare în Bucureşti să fie monitorizată de ofiţeri, la fel ca şi în intersecţii. Eu sper ca românii să înţeleagă şi să plece cu o zi-două mai târziu. Dar să nu uităm că pe 6 ianuarie este Boboteaza, iar pe 7 este Sfântul Ion, şi iarăşi vor apărea probleme. Mi-ar plăcea să cred că românii sunt cerebrali şi nu vor crea ambuteiaje, poate vor înţelege să plece etapizat şi să nu mai plece toţi în acelaşi timp spre casă”, a declarat Lucian Diniţă. 

Potrivit acestuia, este posibil ca poliţiştii de la Rutieră să ia măsura devierii circulaţiei şi în zilele următoare. „De 30 de ani este situaţia asta pe DN 1 nu de ieri, de azi. Practic, nu există alternativă. Toţi trebuie să intre pe acelaşi drum”, a conchis şeful Poliţiei Rutiere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite