VIDEO Trafic aglomerat pe drumurile din sudul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile au format cozi kilometrice la intrarea în Alexandria FOTO Claudiu Dumitrache
Maşinile au format cozi kilometrice la intrarea în Alexandria FOTO Claudiu Dumitrache

Românii au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă şi pe prispa casei părinteşti, nu doar pe pârtiile şi în pensiunile de la munte. Aşa că şi DN6, care face legătura între Bucureşti şi oraşele din sudul ţării este, în această perioadă, la fel de aglomerat precum drumul spre munte. Mii de maşini au început încă de vineri seara să tranziteze Alexandria.

Oamenii au parcurs zeci de kilometri pentru a ajunge cât mai repede la familiile lăsate acasă cu care au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă. Cei care au părăsit satele natale din Teleorman sunt încă atraşi de tradiţiile legate de Crăciun şi anume sacrificarea porcului, prepararea produselor tradiţionale din carne de porc şi primirea colindătorilor.

Nostalgia sărbătorilor de Crăciun petrecute acasă îi face pe „bucureştenii adoptaţi” să se reîntoarcă în această perioadă, înşiraţi cuminţi în cozi kilometrice de maşini.

O altă categorie de şoferi este reprezentată de cei care doar tranzitează Alexandria continuându-şi, apoi drumul.

Indiferent din ce categorie fac parte, zeci de mii de români trec zilele acestea prin Alexandria şi prin Teleorman. Din acest motiv, conducerea Poliţiei Rutiere Teleorman a luat hotărârea de a suplimenta numărul agenţilor de pe arterele rutiere.

Din păcate, minivacanţa de Crăciun se va termina peste câteva zile, zecile de mii de români se vor întoarce la muncă, iar drumul spre Bucureşti va deveni, din nou, un adevărat furnicar de maşini.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite