UPDATE Trafic reluat pe Autostrada A2. Situaţia actualizată a drumurilor afectate de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul a fost reluat, miercuri dimineaţă, pe Autostrada A4, după ce a fost închis din cauza zăpezii şi a viscolului. De asemenea, circulaţia a fost redeschisă şi pe A2, însă mai rămân închise alte drumuri naţionale din patru judeţe.

UPDATE ora 17.00 Situatia drumurilor naţionale

Autostrada A2 a fost redeschisă, miercuri după-amiază, pe tronsonul Feteşti-Cernavodă, pe sensul către litoral, dar şi pe porţiunea Constanţa-Cernavodă, pe sensul către Bucureşti. De asemenea, a fost reluat traficul şi pe DN41, atât pe raza judeţului Călăraşi cât şi în Giurgiu, în timp ce în Ialomiţa a fost redeschis circulaţiei DN2C.

Traficul rutier este întrerupt pe DN2(E85), la kilometrul 415+500 de metri, între Fălticeni şi Buneşti, deoarece se efectuează operaţiuni de remorcare a unui autotren derapat. Se estimează că circulaţia va fi reluată peste o oră.

Din cauza vântului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, rămâne închisă autostrada A2 între Bucureşti şi Feteşti, pe sensul de mers către Constanţa, dar şi tronsonul Cernavodă - Bucureşti (pe sensul către Bucureşti). De asemenea, sunt închise şi 7 tronsoane de drumuri naţionale (pe 8 sectoare):

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN3 FUNDULEA – CĂLĂRAŞI  – CHICIU;

DN4 OLTENIŢA – FRUMUŞANI;

DN3A LEHLIU – LIMITĂ CU JUDEŢUL IALOMIŢA;

DN41 OLTENIŢA - LIMITĂ JUDEŢUL GIURGIU (pentru a da posibilitatea utilajelor de deszăpezire să intervină eficient);

 (DN31 Olteniţa – Cuza Vodă a fost redeschis);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN2A MIHAIL KOGĂLNICEANU -  HÂRŞOVA;

 (au  fost redeschise DN22 Lumina – Mihai Viteazu şi DN22A Hârşova - limită cu judeţul Tulcea);

JUDEŢUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI;

DN61 GHIMPAŢI – CREVEDIA MARE;

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN3A FETEŞTI – LIMITĂ CU JUDEŢUL CĂLĂRAŞI;

 (DN21A Ţăndărei –intersecţie cu DN21 a fost redeschis).

În judeţul Călăraşi, pe DN21, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe DN3, între Fundulea (judeţul Călăraşi) şi Brăneşti (judeţul Ilfov), autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă controlat, în coloană, fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie. Traficul greu nu este permis.

Tot pe DN3, în judeţul Constanţa, între Murfatlar şi Ostrov, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În judeţul Giurgiu, pe DN41 Daia – limită cu judeţul Călăraşi, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN4, între DN Centura Bucureşti şi Frumuşani, a fost ridicată restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În judeţul Ialomiţa, pe DN21, între limitele cu judeţele Călăraşi şi Brăila, a fost ridicată restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, din cauza vântului puternic sunt oprite manevrele în porturile de la Marea Neagră, iar navigaţia pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).

UPDATE ora 12.00 Traficul a fost reluat, miercuri, pe Autostrada A2, tronsonul Cernavodă-Constanţa, sensul de mers către litoral, circulaţia fiind oprită în continuare pe celelalte segmente ale drumului.

Din cauza viscolului, Autostrada A2 rămâne închisă în contunaure, între Bucureşti şi Cernavodă, pe sensul de mers către Constanţa, dar şi pe întreg tronsonul Constanţa (intersecţie A4) - Bucureşti (pe sensul către Bucureşti).
 

UPDATE ora 10.55 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, miercuri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa este închisă din cauza zăpezii şi a viscolului. Pe Autostrada A4 se poate circula între Ovidiu şi Agigea, însă nu este permisă intrarea pe A2.


Până miercuri la ora 10.00, este în vigoare o atenţionare cod galben de viscol pentru judeţele Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, unde rafalele de vânt vor depăşi 55 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. În sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, o informare meteo de viscol, este în vigoare până miercuri la ora 20.00. Astfel, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea şi în sudul judeţelor Vrancea, Prahova şi Dâmboviţa, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 - 50 de kilometri pe oră şi temporar 55 - 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă anterior.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite