Tone de brânză expirată au fost confiscate de poliţişti. Ministerul de Interne a dispus un control la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de tone de brânză au fost confiscate FOTO Adevărul
Mii de tone de brânză au fost confiscate FOTO Adevărul

După ce poliţiştii din Galaţi au descoperit peste 47.000 de kilograme de brânză susceptibilă a fi improprie consumului şi alte 5.000 de kilograme de brânză expirată la sediul unei societăţi comerciale, Ministerul Afacerilor Interne a dispus controale la nivel naţional înainte de Sărăbătorile Pascale.

Totul a pornit după ce poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi au efectuat controale la sediile societăţilor care comercializează produse alimentare.

„În urma controalelor, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi, în depozit, poliţiştii au descoperit 53.598 de kg. de brânză, dintre care 5.720 de kg. aveau termenele de valabilitate expirate din 2012. Având în vedere că produsele erau improprii consumului, poliţiştii au confiscat cele 5.720 kg. de brânzeturi şi au luat măsura neutralizării acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, agentul economic a fost sancţionat cu amendă de 32.000 de lei.

Lactate Brădet, în mijlocul scandalului copiilor cu SHU

Brânză cu E. coli a fost depistată în urma unor controale făcute la producătorul Lactate Brădet din Argeş, după ce numele companiei a fost asociat cu cazul valului de îmbolnăviri ale copiilor din Argeş. Din 29 ianuarie, au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii însă oficialii au spus că nu există nicio legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite