The Guardian: România se pregăteşte de proteste uriaşe din cauza „marelui pas înapoi“ în ceea ce priveşte legile justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

The Guardian scrie despre protestele planificate sâmbătă în România şi o citează pe Monica Macovei, care spune că noile modificări ale justiţiei reprezintă cel mai mare pas înapoi al ţării de când am intrat în Uniunea Europeană.

Monica Macovei le-a vorbit jurnaliştilor britanici la Bruxelles, menţionând că schimbările recente ale sistemului judiciar şi dezincriminarea propusă asupra unor infracţiuni de corupţie constituie un atac fără precedent asupra statului de drept.

The Guardian explică cum Viorica Dăncilă a ajuns să fie numită prim-ministru după România şi-a pierdut „brusct al doilea prim-ministru în şapte luni.

Totodată, cotidianul punctează şi vizita eşuată a prim-ministrului japonez, Shinzo Abe, care nu s-a mai putut înâlni cu omologul său, resemnându-se cu o vizită la Muzeul Satului împreună cu soţia sa. Ulterior, sute de români şi-au cerut scuze pentru comportamentul guvernului pe pagina de Facebook a ambasadei japoneze.

Deşi se aşteaptă ca Dăncilă să conducă noul guvern de la 1 februarie, The Guardian subliniază că sunt voci care spun că ea va fi un actor şi că aceasta va fi sub influenţa lui Liviu Dragnea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite