Suspecţii români în furtul de tablouri din Rotterdam vor să fie judecaţi în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte tablouri au fost furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam
Şapte tablouri au fost furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam

Cei trei români acuzaţi că în octombrie ar fi furat şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, vor să fie judecaţi în Olanda, a declarat avocatul acestora pentru ziarul olandez Telegraaf.

Avocatul celor trei, Bogdan Cimbru, a declarat că, dacă Alexandru Bitu, Eugen Bitu şi Radu Dogaru nu vor fi judecaţi în Olanda, „picturile nu vor fi recuperate niciodată”. „Au spus acest lucru foarte clar”, a subliniat el pentru publicaţia olandeză.

Cei trei sunt îngrijoraţi de eventualitatea ispăşirii unei pedepse în închisorile din România şi menţionează că nu vor beneficia de un proces corect. Ei vor să încheie o înţelegere cu procuratura olandeză, a mai spus avocatul acestora.

Furtul tablourilor a avut loc pe 16 octombrie şi a fost efectuat în doar câteva minute. Tablouri ale lui Monet, Picasso, Matisse şi Gauguin se află printre operele furate.

Românca Nataşa Timofei, în vârstă de 19 ani, urmează să fie şi ea judecată în Olanda după ce anchetatorii au stabilit că tablourile furate ar fi fost duse în locuinţa ei din Rotterdam unde ar fi fost scoase din rame.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite