Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Dimitriu
Sorin Dimitriu

Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, împreună cu alţi doi directori din aceeaşi instituţie au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte legate de schimbarea destinaţiei unor fonduri europene.

Sorin-Petre Dimitriu, presedinte al Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucuresti, Gabriel-Dan Mihut, director general la data faptei, şi Laurenţia Vasilescu, director economic, vor fi judecati de Tribunalul Bucuresti pentru fapte legate de schimbarea destinatiei unor fonduri europene. De asemenea, si institutia ar putea raspunde penal.

"Incepând cu anul 2009, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanţate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2010-2012, în contextul implementării a patru dintre acestea, inculpaţii Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (C.C.I.B.), Dimitriu Sorin-Petre, Mihuţ Gabriel-Dan, beneficiind de sprijinul inculpatei Vasilescu Laurenţia, au schimbat, fără respectarea dispoziţiilor legale, destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pe care le-au utilizat pentru alte destinaţii ce nu erau aferente proiectelor, în funcţie de anumite necesităţi ale C.C.I.B”, informează DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în acest mod suma totală de 2.081.953 lei a fost transferată din conturile de prefinanţare ale celor patru proiecte în contul curent al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, fiind utilizată pentru plata unor obligaţii către bugetul de stat, plăţi către furnizori sau drepturi salariale ce nu erau aferente proiectelor respective, precum şi pentru restituirea sumelor de bani provenite din alte proiecte.

„Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a restituit suma de 1.982.617 lei din cei de 2.081.953 lei utilizaţi în alte destinaţii decât cele prevăzute în proiect. Ministerul Educaţiei Naţionale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.015.918 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unui imobil ce aparţine Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti”, se mai arată în comunicatul DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie menţionează şi că, anterior, cei patru inculpaţi au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în alte două cauze penale, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite