Sindicaliştii CFR ar putea declanşa joi conflictul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din CFR ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă de la 1 octombrie dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, citat de Agerpres, declanşarea conflictului de muncă înseamnă că CFR-iştii ar putea intra în grevă generală începând din 15 octombrie.

Federaţiile Sindicale din Transporturile Feroviare au anunţat, pe 15 septembrie, că vor declanşa grevă generală, în cazul în care Contractul Colectiv de Muncă (CCM) nu va fi semnat până cel târziu pe 30 septembrie 2015, iar salariile nu vor creşte cu cel puţin 10%.

Sindicaliştii au solicitat, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă, începând cu 1 ianuarie 2016, dar şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu 'legat direct şi explicit de siguranţa naţională'.

De asemenea, sindicatele din domeniul feroviar au organizat, în perioada 22 — 24 septembrie, o grevă generală de tip japonez, avertizând că în perioada următoare există probabilitatea ca lucrătorii feroviari să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite