VIDEO Sergiu Nicolaescu a încercat să se sinucidă de trei ori în adolescenţă. „Mi-era lehamite de tot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul personaj al lui Sergiu NIcolaescu se aruncă în gol, de pe „o clădire superbă“ FOTO: ADEVĂRUL
Ultimul personaj al lui Sergiu NIcolaescu se aruncă în gol, de pe „o clădire superbă“ FOTO: ADEVĂRUL

Sergiu Nicolaescu a încercat să se sinucidă în adolescenţă folosind un revolver, recunoaşte regizorul într-un interviu acordat în urmă cu mai mult de doi ani unui cotidian din România. Şi-a pus pistolul la tâmplă şi a apăsat pe trăgaci de fiecare dată.

„Am vrut să mă împuşc de trei ori“, îşi aminteşte regizorul. „Era un revolver pe care îl aveam în casă. Chiar am apăsat pe trăgaci. De fiecare dată. Am avut noroc, se pare. De ce-am făcut-o? Nu ştiu. Mi-era lehamite de tot, mi-era indiferentă viaţa. Traumele războiului, probabil. Dar am avut o copilărie absolut liberă şi fascinantă“, povestea cineastul.

După ce a făcut cei 4 ani de liceu în doar 2,  la 16 ani, Sergiu Nicolaescu a fost admis la trei facultăţi: Belle Arte, Politehnică şi Institutul de Marină Militară.

Sinuciderile lui Nicolaescu

Regizorul anunţa că, în ultimul său film, tot despre sinuciderea sa va vorbi. Ca o concluzie „de la sfârşitul vieţii“. „În această peliculă este vorba de un fel de concluzie. Este punctul de vedere pe care îl am astăzi asupra trecutului“, mărturisea regizorul în cadrul unui interviu acordat unui cotidian naţional. „Individul acesta (n.r. - eroul din film, interpretat de Sergiu Nicolaescu) se trezeşte de dimineaţa şi, în timp ce se bărbiereşte, se întreabă cine este cel pe care îl zăreşte în oglindă“, este intriga filmului nesfârşit al lui Nicolaescu.

„Bătrânul ajunge la capăt de linie“

„Mai departe, bătrânul coboară la metrou, ia un tren fără o destinaţie precisă. Aici, el întâlneşte o serie de indivizi. Unii îl recunosc, alţii habar nu am de el. Privind la ei, cum urcă şi coboară din tren, bătrânul îşi retrăieşte propria viaţă“, dezvăluia regizorul.

„Finalul acestui film, cu care eu mă identific, îl văd în felul următor: bătrânul ajunge la capăt de linie. Când ajunge la suprafaţă, zăreşte o clădire din asta superbă, înaltă, cu douăzeci şi ceva de etaje. Se urcă în clădirea aia şi ia liftul. Tot aşa, intră şi ies oameni şi mai are şi cu ăştia o discuţie, două. Se urcă pe acoperiş şi se duce la margine. Zâmeşte şi se aruncă în gol. Gata! Atât am avut de spus“, a mărturisit Sergiu Nicolaescu.


Reacţii pe Facebook la moartea lui Sergiu Nicolaescu. Victor Ponta: „Anul 2013 a debutat într-un mod cum nu se putea mai dureros”

 Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineaţă, la Spitalul Elias din Capitală. Vestea s-a răspândit rapid în toate mediile de comunicare, inclusiv pe reţelele sociale unde internauţii români deplâng moartea lui Nicolaescu. Premierul Victor Ponta, dar şi jurnalistul Lucian Mândruţă au reacţionat pe conturile lor de Facebook.

Sergiu Nicolaescu, despre politică: „Îţi plăteşti locul în Parlament, dai bani partidului ca să te menţină“

Fostul senator Sergiu Nicolaescu declara, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, în noiembrie 2011, că „majoritatea parlamentarilor sunt supuşi“.

Sergiu Nicolaescu a murit/Regizorul, scenaristul şi actorul Nicolaescu: “Nu renunţ la un lucru până nu reuşesc să-l fac foarte bine”

Sergiu Florin Nicolaescu a fost actor şi regizor. Din 1954 şi până în prezent, Nicolaescu a regizat peste 50 de filme de lung metraj şi a jucat în zeci de producţii.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite