Scandal în Italia. Un român a găsit un telefon mobil şi l-a restituit proprietarului, iar acum riscă închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan, românul din Florenţa acuzat de furt FOTO www.lanazione.it
Ioan, românul din Florenţa acuzat de furt FOTO www.lanazione.it

Problemele pentru un român de 41 de ani care locuieşte în Florenţa au început după ce a răspuns la un apel de pe un telefon pe care îl găsise şi pe care intenţiona să îl restituie. Proprietarul şi-a recuperat mobilul, iar pe român l-a dat pe mâna Poliţiei, acuzându-l că, de fapt, i-a furat bunul.

Ioan, un zidar în vârstă de 41 de ani, român de origine stabilit de ani buni în oraşul Italian Florenţa, a rămas traumatizat după ce a găsit un telefon mobil pe stradă şi a aşteptat ca proprietarul să îl sune pentru a-l recupera, însă în loc de mulţumiri, este acum anchetat penal.

”Eram în drum spre serviciu, când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: Poate o maşină trece peste el şi-l sparge. Dacă mi s-ar întâmpla mie, m-aş enerva. Aşa că l-am luat, lăsându-l deschis, în aşteptarea apelului proprietarului. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliţia. M-a denunţat pentru furt şi acum risc procesul”, a povestit bărbatul pentru cotidianul italian La Nazione.

„Am ajuns aici acum 20 de ani – spune el – şi mă simt grozav. Florenţa este oraşul meu şi nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi într-o astfel de situaţie. Poate voi ajunge la judecător pentru că am vrut să returnez telefonul proprietarului său de drept. Nu este absurd?”, spune Ioan.

”El este!”

Totul a început luni dimineaţă, când a urcat în maşină pentru a merge la serviciu. „Am fost parcat între via Sirtori şi viale Manfredo Fanti. Şi tocmai acolo, în mijlocul drumului – spune zidarul – am găsit telefonul mobil. L-am ridicat – era pornit şi funcţiona. Mi-am spus: îl iau, proprietarul o să sune mai devreme sau mai târziu”, îşi aminteşte românul.

Primul apel vine după o oră, dar Ioan nu-l aude pentru că lucrează. La prânz sună telefonul: răspunde Ioan, la celălalt capăt se află un tânăr florentin, posesorul telefonului mobil. Românul încă mai are telefonul la ureche când iese din restaurant să i-l returneze. „Dar de îndată ce am ieşit afară, am văzut că erau doi poliţişti cu el. El este!’, a început să strige băiatul.

Ioan încearcă să-i explice că i-a găsit telefonul mobil pe jos, lângă stadion, dar nu poate face nimic. „El a continuat să ţipe. Şi poliţiştii au încercat să-l liniştească, dar nimic. I-am spus: „Dar crezi că dacă aş vrea să ţi-l fur, l-aş păstra şi ţi-aş răspunde?. Şi atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: „De fapt, ai fost prost”. 

”Am greşit să nu mă duc imediat la poliţie să raportez descoperirea telefonului, dar nu sunt hoţ. Şi nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit şi mi-aş dori măcar să-mi fie recunoscut acest lucru”, încheie românul.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

Românii care au scandalizat Belgia cu furtul prin metoda „umărul surferului“. Cum îşi alegeau victimele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite