Românii care vin din Spania nu vor mai fi obligaţi să stea în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii care sosesc din Spania nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină
Românii care sosesc din Spania nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină

Autorităţile au decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei persoanelor care se întorc în România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de luni hotărârea prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emisă de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicaţiile asupra sănătăţii publice şi vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situaţia o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetăţenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite