UPDATE Cod portocaliu de alertă din cauza meciului România-Polonia. Incidente în Centrul Capitalei. Şase suporteri polonezi, reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Poliţia Capitalei a instituit Cod portocaliu de alertă, decizia fiind luată înaintea meciului România - Polonia din această seară. Oamenii legii au decis să ridice codul de alertă pentru a preveni eventualele probleme cu fanii polonezi, însă în jurul orei 16.00 au apărut şi primele incidente între forţele de ordine şi suporteri, şase ultraşi fiind reţinuţi.

UPDATE 20:38 - Forţele de ordine prezente în număr mare în zona Arenei Naţionale au folosit gazele lacrimogene, vineri, pentru temperarea spiritelor la intrarea pe Arena Naţională unde mai mulţi suporteri polonezi au vrut să evite cordoanele de securitate ale jandarmilor, potrivit News.ro.

Incidentele au avut loc la intrarea din strada Maior Coravu. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei, mai mulţi suporteri au vrut să evite cordonul de securitate şi să pătrundă în altă zonă unde se aflau alţi suporteri. Pentru ca spiritele să se calmeze, jandarmii au folosit gazele lacrimogene.

UPDATE 20:00 - Jandarmii care au făcut parte din filtrul instituit pe Autostrada A1, la intrarea în Bucureşti, au găsit, vineri, în bagajele suporterilor polonezi, materiale pirotehnice, bâte şi cuţite de dimensiuni mari astfel că 60 de persoane au fost oprite pentru verificări, transmite News.ro.

„La filtrul instituit pe Autostrada A1, jandarmii bucureşteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe şi materiale pirotehnice în maşinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion. În urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriţi pentru alte verificări”, arată Jandarmeria Capitalei.

Oficialii jandarmeriei au solicitat sprijinul unor interpreţi de limbă poloneză care care să participe la actele procedurale.

La ora transmiterii acestei ştiri, suporterii sunt în continuare verificaţi pe Autostrada A1 şi este posibil ca activităţile să dureze şi pe timpul meciului de pe Naţional Arena.

UPDATE 16.39 Şase suporteri polonezi, care s-au încăierat într-un bar din Centrul vechi al Capitalei, au fost reţinuţi de poliţişti. Aceştia au fost duşi încătuşaţi la secţia 14 de Poliţie, pentru a fi audiaţi.

„Scandalul a fost unul spontan, nu a fost un conflict cu forţele de ordine, am intervenit foarte rapid şi a fost bine că s-a întâmplat aşa, în acest moment şase persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru clarificarea evenimentelor. O singură persoană a fost uşor rănită”, a explicat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

În Centrul Vechi au avut loc violenţe între forţele de ordine şi suporterii polonezi. Au fost reţinute patru, cinci persoane, arată digi24.ro.

Circulaţia maşinilor va fi restricţionată gradual, de la ora 17, în preajma Arenei Naţionale, pe străzile Sergent Vasile Şerbănică, Maior Coravu, Tony Bulandra şi pe străzile care acced spre strada Maior Coravu.

Şi mijloacele R.A.T.B. care circulă pe strada Vatra Luminoasă vor fi deviate pe strada Tony Bulandra.

Metrourile vor circula, însă, cu o oră şi jumătate peste programul normal. Astfel, ultimele trenuri vor pleca la ora 01:00 pe Magistralele 1, 2 şi 3, respectiv la 01:45 pe Magistrala 4.

Pe de altă parte, primii fani polonezi care vor fi prezenţi la meciul din această seară au ajuns încă de ieri în Capitală. Au mers în Centrul Vechi din Bucureşti, unde au fost aşteptaţi de zeci de jandarmi şi poliţişti.

Trenurile de metrou vor circula, vineri, după un program prelungit cu o oră şi jumătate, datorită meciului de fotbal dintre România şi Polonia de pe Arena Naţională.

Concret, Metrorex anunţă că trenurile de metrou vor circula, vineri, după un program prelungit cu o oră şi jumătate, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipa naţională a României şi cea a Poloniei, care se va desfăşura pe Arena Naţională.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01.00 pe Magistralele 1, 2 şi 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulaţie va fi de maxim 10-12 minute.

Câţi jandarmi vor asigura măsurile de ordine

Peste 1.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România - Polonia, care va avea loc vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

În cadrul dispozitivului de ordine publică se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Aceştia vor fi sprijiniţi de şase ofiţeri de poliţie polonezi – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române.

De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive.

Când se face accesul specatorilor în stadion

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a primit 3.000 de bilete pentru meciul de vineri, de pe Arena Naţională, pe care le-a distribuit printr-un sistem securizat de vânzare on line, însă presa avertizează că 200 de huligani pot ajunge la Bucureşti, în ciuda măsurilor luate ca tichetele să nu poată fi cumpărate de fani interzişi pe stadioane.

România va întâni, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, reprezentativa Poloniei, în etapa a IV-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite