Raluca Stăncescu, arestată pentru fapte de corupţie, a fost suspendată din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a Ralucăi Stăncescu, arestată preventiv pentru fapte de corupţie încă din 21 iulie. Stăncescu este acuzată de procurorii DNA de conflict de interese, şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

 Potrivit site-ului CSM, instituţia a decis suspendrea din funcţia de procuror, dar şi din cea de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a Ralucăi Stăncescu.

”Secţia pentru procurori a hotărât suspendarea din funcţia de procuror şi din funcţia de conducere a doamnei Raluca Stăncescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, în temeiul art. 62 alin. 1 lit. a1) din Legea nr. 303/2004, începând cu data de 21.07.2017”, anunţă CSM.

Decizia vine după arestarea Ralucăi Stăncescu de către Curtea de Apel Suceva, într-un dosar instrumentat de către procurorii DNA.

Aceştia o acuză pe Raluca Stăncescu de conflict de interese, şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite