Puciul din decembrie 2017 de la Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a pus PSD în cui întreg arsenalul de sentimente anti-monarhice, a folosit modelul lupului îmbrăcat strategic în piele de oaie, a instrumentalizat în scop propriu şi ticălos ziua revenirii pe veci în patrie a Regelui Mihai al României şi, în cârdăşie cu ALDE şi cu mereu foarte bine şi opotun(ist) reorientată UDMR a pregătit un puci anti-democratic.

Ieri, mizând complet aiurea pe scăderea vigilenţei puţinelor medii de informare în masă care nu îi sunt încă total subordonate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a aruncat în derizoriu însăşi ipoteza că trei ani de aici încolo în Parlamentul României va mai fi un spaţiu al democraţiei şi libertăţii. Începând de miercuri, 13 decembrie începe să fie îndoielnic faptul că în Parlamentul României vor mai putea avea loc dezbateri cu caracter democratic. În schimb, devine mult mai sigur faptul că nu se va mai da cuvântul celor ce gândesc altfel decât vrea puterea şi că se vor tăia microfoane. Nu se va mai auzi decât vocea majorităţii, nu se va mai face decât voia ei.În rest, tăcere. Linişte deplină. Liniştea mormântală de după suspendarea unei minime conduite democratice. Democraţia fiind înlocuită cu liberul la furt şi la corupţia instituţionalizată.

Puţin contează că ar putea fi vorba despre o majoritate de ocazie, imorală, cumpărată, târguită, obţinută graţie infinitei disponibilităţi de a-şi vinde voturile contra unui profit maxim a UDMR. Care, o ştim prea bine, are şi ea corupţii proprii pe care trebuie să îi salveze. Numai că UDMR nu se vinde tocmai ieftin. Ştie să pluseze, să folosească cu câştiguri maxime orice moment favorabil. Şi uite aşa se face că, pe lângă respectivul interes de maximă urgenţă, oamenii UDMR-ul din Parlamentul României au făcut astfel încât s-au mai ales şi cu un bonus. Reprezentat de introducerea pe uşa din spate într-o lege referitoare la liceele agricolo a unui articol ce permite atât Parlamentului cât şi autorităţilor locale înfiinţarea de şcoli în limba maghiară.

Preşedintele PSD, dl. Liviu Dragnea-Trei Dosare, promisese că, în răstimpul până la înmormântarea Majestăţii Sale, activitatea Comisiei conduse de Florin Iordache va fi suspendată. Nici vorbă. Dragnea şi-a uitat promisiunea cât ai zice peşte. Comisia a lucrat la foc continuu, iar miercuri a primit şi mult aşteptata binecuvântare a Curţii Constituţionale.

Tot miercuri, în regim de blitzkrieg, deputaţii majorităţii au adoptat şi modificările la legea 317/2004, cea referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii. În pofida avizului negativ dat proiectului chiar de CSM. Îndeplinindu-se în schimb astfel indicaţiile preţioase ale lui Liviu Dragnea. Devenit astfel călăul legilor justiţiei, al spiritului democratic, insul care, estimp, a făcut pe îndoliatul, pe omul care plânge dispariţia Omului ce a făcut istorie, dând fuga la Peleş cică pentru a simula reculegerea la căpătâiul Ultimului Rege al României. Aşa, de ochii lumii. Convins că aghiotanţii săi, Iordache, Nicolicea, îşi vor face cum nu se poate mai conştiincios treaba. Bilanţul? Puciul împotriva democraţiei din decembrie 2017 reprezintă o reuşită personală a lui Dragnea, dar şi una partidelor politice care i-au îndeplinit pofta.

Pentru autorii ca şi pentru comanditarii puciului  punerea în primejdie a viitorul european al ţării nu înseamnă decât o pagubă colaterală. Să se confirme oare astfel zicerea că România ar fi blestemată să nu aibă parte de mai mult decât de un ciclu de maximum 30 de ani de democraţie şi aceea chinuită?

Text publicat atât pe site-ul contributors.ro cât şi pe blogurile adevărul.ro   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite