Protest în curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală. Zeci de părinţi au cerut ca şeful secţiei de Pediatrie să nu fie demis din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de părinţi au protestat în curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală, nemulţumiţi că doctorul Adrian Stanciu, pediatru, va fi schimbat din funcţia de şef de secţie, pe motiv că nu mai e cadru universitar.

În ciuda vremii de afară, părinţii, unii dintre ei însoţiţi de copii, au protestat, timp de două ore, în intersecţia dintre bd. Constantin Brâncoveanu şi şoseaua Olteniţei, unde se află Spitalul „Marie Curie”, relatează Mediafax. 

Potrivit sursei citate, părinţii le-au cerut celor din conducerea spitalului să îl păstreze în funcţie pe doctorul Adrian Stanciu, actualmente şeful secţiei de Pediatrie. Acesta a demisionat recent din funcţia de asistent universitar pe care o ocupa în cadrul Unităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală, astfel că, potrivit legislaţiei în vigoare, nu mai are dreptul să fie şef de secţie într-un spital universitar. 

Daniel Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”, a explicat că în locul lui Adrian Stanciu ar putea fi numită Eliza Cinteză, soţia fostului ministru al Sănătăţii, Mircea Cinteză, actualul şef al Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Universitar Bucureşti. 

Părinţii, nemulţumiţi de decizia managementului

Părinţii spun însă că decizia de a îl schimba din funcţie pe Adrian Stanciu, pentru că nu ar mai corespunde din punct de vedere legal, nu a fost luată cu gândul şi în interesul pacienţilor.

„Copiii au fost puşi pe ultimul loc. În aceste condiţii părinţii sunt în situaţia de a apăra dreptul copiilor lor de a fi sănătoşi, de a fi îngrijiţi şi de a avea o calitate bună a vieţii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor protestului.

„Îndepărtarea doctorului Adrian Stanciu poate reprezenta o crimă îndreptată împotriva dreptului părinţilor de a alege ce este cel mai bine pentru copiii lor. Dincolo de legi, de circumstanţe economice şi politice, doctorul Stanciu este printre puţinii medici, dacă nu chiar singurul în foarte multe dintre cazuri, care a oferit o şansă sutelor de copii cu fibroză chistică, cu sindroame genetice, cu boli rare”, conchide comunicatul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite