Proiectul de modificare a legii privind protecţia victimelor infracţiunilor, în dezbaterea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei a anunţat luni organizarea unei întâlniri pentru dezbaterea publică a proiectului de modificare a legii privind protecţia victimelor infracţiunilor.

Întâlnirea va avea loc pe 8 august, de la ora 11,00, la sediul MJ, potrivit anunţului postat pe site-ul instituţiei, potrivit Agerpres. 

În expunerea de motive a proiectului pentru modificarea şi completarea Legii 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor se arată că României, în calitate de stat membru al UE, îi revine obligaţia transpunerii Directivei 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii, ce avea ca termen de conformare în ceea ce priveşte alinierea cadrului normativ intern data de 15 noiembrie 2015.

Printre schimbările vizate de proiectul de act normativ se numără înfiinţarea serviciilor pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor în cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, crearea unui registru special privind victimele infracţiunilor şi realizarea unei baze de date cu informaţii despre victimele care beneficiază de servicii de sprijin şi tipul de servicii de care acestea au beneficiat.

Proiectul reglementează, totodată, dreptul de acces al victimelor infracţiunilor, precum şi al membrilor familiei acestora la serviciile de sprijin acordate de către direcţiile generale de asistenţă socială, precum şi modalităţile în care aceste servicii sunt acordate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite