Profesor universitar, cercetat după ce ar fi cerut bani unor studenţi pentru a-i trece examenul de licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor universitar este vizat de procurorii Prachetului General care au făcut luni percheziţii în Bucureşti şi în Târgu Jiu într-un dosar de corupţie. Acesta este suspectat că fi cerut şi primit bani de la studenţi pentru a-i ajuta să obţină note bune la examenul de licenţă. Mai mult, acesta le-ar fi dat studenţilor lucrări de licenţă gata făcute.

UPDATE: Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Capitală au spus că nu ştiu să aibă loc percheziţii la sediul instituţiei.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul General, procurorii fac cercetări într-o cauză penală „faţă de un cadru didactic universitar şi studenţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, existând suspiciuni că, în cursul lunilor iulie - septembrie a.c., acesta ar fi solicitat şi primit bani de la studenţi pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate”.

Surse judiciare au declarat că anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Capitală, nefiind vizate persoane din această instituţie de învăţământ superior.

De asemenea, cadrul universitar vizat ar preda la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

În acest caz, luni au loc patru percheziţii în Bucureşti şi în Târgu Jiu.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite