Procurorul Călin Nistor va susţine în 23 mai interviul în faţa membrilor CSM pentru funcţia de adjunct al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Nistor, propus îmn funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie   FOTO Adevărul
Călin Nistor, propus îmn funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie   FOTO Adevărul

Călin Nistor, propus în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), va susţine în 23 mai interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), avizul urmând să fie trimis la Ministerul Justiţiei în 24 mai.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, marţi, cu unanimitate de voturi, calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată într-un comunicat remis de CSM.

Potrivit calendarului stabilit, în perioada 30 aprilie - 21 mai va fi pus în dezbatere publică proiectul de management al procurorului Călin Nistor, propus pentru funcţia de adjunct al şefului DNA, şi va fi verificată candidatura acestuia, iar în 22 mai vor fi analizate rezultatele acestui demers.

Astfel,  Nistor va fi intervievat de membrii Secţiei pentru procurori a CSM în 23 mai, iar în 24 mai va fi transmis avizului către Ministerul Justiţiei.

Călin Nistor, propunerea ministrului Robert Cazanciuc şi a premierului Victor Ponta

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis, pe 26 aprilie, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Călin Nistor în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul Călin Nistor este şeful interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 11 martie, fiind delegat pentru şase luni.

Ministerul Justiţiei preciza că procurorul Călin Nistor a fost propus în funcţia de adjunct al şefului DNA întrucât cunoaşte problematica instituţiei, fiind asigurată astfel continuitatea în activitatea Direcţiei.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În 8 mai, vor fi intervievaţi candidaţii pentru funcţiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general şi adjunct al procurorului general din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în 9 mai vor susţine interviurile candidaţii pentru funcţiile de procuror-şef al DNA, procuror-şef şi adjunct al procurorului şef din DIICOT, potrivit calendarului stabilit de Secţia pentru procurori a CSM.

Avizele pentru cei şase candidaţi vor fi transmise de CSM Ministerului Justiţiei în 10 mai.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite