Proceduri simplificate la Poliţia Română. Cum poţi să obţii mai uşor un cazier judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română operaţionalizează prevederile legale privind reducerea birocraţiei din administraţia publică centrală. Astfel, actele de identitate şi dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliţie judeţean, precum şi a Poliţiei Capitalei.

Atât copia actului de identitate, necesară obţinerii unor documente de la poliţie, precum cazier judiciar, avize sau atestate, cât şi dovada plăţii amenzii de circulaţie, se pot trimite, scanate, online la Poliţie.

Adresele de mail a fiecărui inspectorat de poliţie judeţean, precum şi al Poliţiei Capitalei, se găsesc pe site-ul www.politiaromana.ro, la secţiunea Poliţia Română/Unităţi teritoriale.

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poştale sau pentru a nu se mai deplasa la unitatea de poliţie, contravenienţii pot transmite dovada plăţii amenzii la e-mailul unităţii teritoriale pe raza căreia s-a aplicat sancţiunea.

De asemenea, cetăţenii nu mai sunt nevoiţi să vină cu copie xerox a cărţii de identitate pentru obţinerea documentelor eliberate de poliţie. Este suficient să transmită copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliţie judeţean sau al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Totodată, pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situaţiile în care cererea este depusă în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite