Primele persoane au fost reţinute în urma protestelor violente de miercuri din faţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti a reţinut pentru 24 de ore şapte persoane implicate în violenţele de miercuri seara.

În urma adoptării de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă ce priveşte modificarea codurilor penale, peste 150.000 de oameni au ieşit miercuri seara în Piaţa Victoriei să protesteze. Printre aceştia, s-au aflat la un moment dat şi câţiva membrii ai galeriei Dinamo care au provocat incidente şi în urma cărora jandarmii au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene. 

Poliţia Capitalei a declarat că în urma violeţelor au reţinut opt persoane dintre care au reţinut şapte pentru 24 de ore. Aceştia au mai adăugat că dintre inculpaţi, patru vor fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

 „În urma cercetărilor desfăşurate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în dosarul privind infracţiunile de ultraj şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, opt persoane au fost inculpate, dintre acestea şapte în stare de reţinere” au declarat reprezentaţii Poliţiei Capitalei conform „România Liberă”.

Printre acuzaţiile aduse celor reţinuţi se numără: ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice, port şi folosirea de obiecte periculoase

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite