Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, cercetat în libertate după ce membrii Consiliul Superior al Magistraturii nu şi-a dat avizul pentru arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, judecătorul Ion Miloşioiu, va fi cercetat în stare de libertate de către procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu şi-a dat avizul pentru arestarea acestuia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au solicitat, luni, Secţiei pentru judecători a CSM încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a lui Miloşioiu, acesta fiind acuzat că ar fi primit 12.500 de lei pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar penal.

Tot luni, Secţia pentru judecători a CSM a respins cererea formulată de procurori, astfel că peşedintele Tribunalului Dâmboviţa va fi cercetat în stare de libertate.

În acelaşi dosar, printr-o decizie de pe 29 mai a Curţii de Apel Piteşti, au fost arestaţi preventiv George Banu, pentru trafic de influenţă, Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, ambii acuzaţi de cumpărare de influenţă. Alături de aceştia, este cercetat, pentru cumpărare de influenţă, Robert Anghel (fost Eftimie), cel pentru care judecătorul şi-ar fi traficat influenţa.

Potrivit procurorilor, pe 2 noiembrie 2010, George Banu ar fi pretins de la Vişan Eftimie şi de la Robert Anghel, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 6.000 de euro pentru judecătorul Ion Miloşioiu, susţinând că are influenţă pe lângă preşedintele Tribunalului Dâmboviţa. 

În schimbul banilor, George Banu ar fi promis că Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care este judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmboviţa şi că se va dispune faţă de acesta condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

„La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Banu George a primit de la Anghel Robert şi Eftimie Vişan, prin intermediul lui Doican Gheorghe, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeaşi zi, magistratului judecător Miloşioiu Ion”, au precizat procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, acuzat că ar fi luat mită 12.500 de lei

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşioiu, este cercetat de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit suma de 12.500 de lei pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care o persoană era judecată în arest preventiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite