Premierul Grindeanu a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atacul de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României, premierul ţine permanent legătura cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, pentru a afla starea românilor răniţor în atentatul de la Londra.

Conform paginii de Facebook a Guvernului, „premierul României este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra“. Şeful Guvernului a avut, în această seară, convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi.

„Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist“, mai scrie în nota de pe pagina de facebook a Guvernului.

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul de la Londra de miercuri, 22 martie, şi au fost transportaţi la spitale, a anunţat anterior MAE.

Unde pot solicita românii informaţii

MAE precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Cel puţin patru oameni au murit, inclusiv un ofiţer de poliţie înjunghiat în curtea Parlamentului şi atacatorul, a anunţat Scotland Yard. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, au adăugat autorităţile, printre victime aflându-se şi doi români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite