Premierele de la Parada de 1 Decembrie. Blindate, sisteme de rachete şi mai mulţi militari aliaţi NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Repetiţii pentru Parada Militară Naţională FOTO MApN - Bogdan Pantilimon
Repetiţii pentru Parada Militară Naţională FOTO MApN - Bogdan Pantilimon

La Parada de 1 Decembrie  din acest an va participa în premieră detaşamentul format din noile transportoarele blindate pentru trupe "Piranha 5".

În premieră, ca avioane de luptă, Forţele Aeriene vor aduce la Parada de  Bucureşti numai avioanele F-16. Bătrânele MIG-uri 21 vor survola în alte localităţi din ţară, unde se vor desfăşura parade militare locale. Alături de avioanele F-16 cu piloţi români la manşă se vor afla şi aparate F-18 ale forţelor armate canadiene. 

„Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

1 dec

Potrivit oficialilor din MApN, cei aproximativ 500 de militarii străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite