Pompierii au verificat peste 7.000 de secţii de votare, fiind descoperite peste 1.700 de nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au descoperit peste 1.700 de nereguli la 7.098 de secţii de votare FOTO ISU Dobrogea
Pompierii au descoperit peste 1.700 de nereguli la 7.098 de secţii de votare FOTO ISU Dobrogea

Peste 7.000 de controale au fost făcute de pompieri în locurile în care vor fi organizate secţii de votare, acţiunea având ca scopt prevenirea incendiilor. În urma acestei acţiuni au fost descoperite peste 1.700 de nereguli.

„Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă efectuează, în această perioadă, acţiuni de prevenire a incendiilor la obiectivele în care vor fi organizate secţiile de votare, demers care să contribuie la consolidarea climatului de siguranţă a cetăţenilor, respectiv buna organizare şi desfăşurare a alegerilor locale din acest an”, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General pentru Sitauţii de Urgenţă (IGSU).

Până în prezent, pompierii au făcut 7.098 de verificări şi au descoperit peste 1.700 de nereguli. De altfel, au fost date nouă amenzi în valoarea totală de 5.100 de lei.

IGSU precizează că, premergător zilei alegerilor, pompierii vor desfăşura activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secţiilor de votare, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenţie de către inspectorii de prevenire vizează:

  • Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea gabaritelor căilor de acces şi de evacuare sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral, precum şi fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori);
  • Evitarea obstrucţionării căilor de acces prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare;
  • Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile;
  • Menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

„Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă  vor continua seria activităţilor de instruire, îndrumare şi control pe linia apărării împotriva incendiilor, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, se mai arată în documentul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite