Poliţia de Frontieră aşteaptă aglomeraţie în punctele de trecere, în luna august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căldurile anunţate de meteorologi care vor urma după perioada de vreme rea îi vor convinge pe mulţi români plece în vacanţă peste hotare. De aceea, Poliţia de Frontieră se aşteaptă la creşterea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales în vestul şi sudul ţării, pe toată durata lunii august.

”Ca urmare a faptului ca în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi dat fiind numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării”, anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

Potrivit documentului, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

”De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, mai spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite