„Ploaie” de sancţiuni la început de vacanţă. În doar trei ore, poliţiştii români au dat aproape 2.200 de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au dat, în doar trei ore, aproape 2.200 de amenzi FOTO Mihaela Cojocariu
Poliţiştii au dat, în doar trei ore, aproape 2.200 de amenzi FOTO Mihaela Cojocariu

Aproape 2.200 de amenzi au fost date şoferilor de către poliţiştii români în doar trei ore, vineri dimineaţă. Fiind început de weekend, dar şi început de vacanţă, la nivel naţional a avut loc o acţiune care i-a vizat pe conducătorii auto, fiind verificate peste 5.000 de maşini.

Concret, acţiunea de vineri a Poliţiei Române a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane şi mărfuri. 

În doar trei ore, poliţiştii au dat aproape 2.200 de sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice şi au întocmit 14 dosare penale.

„Şoferii depistaţi, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancţionaţi contravenţional şi le sunt reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmeşte dosar penal”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Conform documentului citat, din totalul sancţiunilor, 22 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru nerespectarea altor prevederi privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 110 de permise de conducere şi au retras 114 certificate de înmatriculare auto.

Cazuri întâlnite în cadrul acţiunii

Bucureşti

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat o astfel de acţiunea în zona Pieţeoi, fiind date şoferilor 139 de amenzi şi au fost ridicate două permise de conducere şi 15 certificate de înmatriculare, în timp ce au fost reţinute şi două numere de înmatriculare.

De asemenea, 90 de pietoni au fost amendaţi pentru traversare neregulamentară.

Iaşi 

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi, în timp ce conduceau microbuze de transport public,  iar la verificarea cu aparatul alcool test aceştia aveau peste 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Bacău

Un bărbat, de 53 de ani,  a fost depistat de poliţişti, în timp ce efectua transport public de persoane, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Botoşani

Poliţiştii au depistat doi bărbaţi care efectuau transport persoane şi transport de marfă, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice (ambii au avut ca rezultat al testării 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat).

Braşov

Un bărbat, de 46 de ani, care conducea un autobuz cu 25 pasageri, pe str. Hărmanului din Braşov, a fost depistat având o alcoolemie de 0,45 alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-au  recoltat probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal.

Buzău

Poliţiştii au depistat un  bărbat, de 40 de ani, care efectua transport public de persoane, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Călăraşi

Poliţiştii au depistat un bărbat, de 48 ani, care în urma testării  cu aparatul etilotest, a rezultat - 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Tot pe raza judeţului Călăraşi, a fost depistat un bărbat, de 48 ani, din Giurgiu, în timp ce conducea,  în localitatea Gradiştea, un autoturism cu viteza de 102 km/h. Ambii bărbaţi depistaţi efectuau transport public de persoane.

Dâmboviţa

Un bărbat, de 56 de ani, din Târgovişte, a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism având o alcoolemie de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Dolj

În această dimineaţă, poliţiştii rutieri craioveni au depistat un bărbat, de 55 de ani, din Pleniţa, Dolj în timp ce conducea un autoturism de transport public persoane, pe ruta Bucovăţ-Craiova, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice - 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Tot în Dolj, un  alt şofer de microbuz care făcea transport public de persoane, pe ruta Craiova- Segarcea, a fost depistat fără ITP la microbuz. 

Harghita

 Un conducător de autobuz, de 53 de ani, şofer pe cursă regulată Miercurea Ciuc - Cozmeni,  a fost identificat de poliţişti la ieşirea din municipiul Miercurea Ciuc, având 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Prahova

Un bărbat, de 49 de ani, care efectua cursa regulată de transport persoane, pe ruta Ploieşti - Valea Cucului, a fost testat cu aparatul etilotest, de poliţişti, iar rezultatul a fost de  0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Satu Mare

Bărbat, de 64 de ani, care efectua transport de marfă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un alt bărbat, de 40 de ani, care transporta persoane,  a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Suceava

A fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 4.000 de lei, la H.G. 69/2012 unui şofer care transporta 27 de pasageri, într-un vehicul autorizat pentru 16 locuri.

Vâlcea

Pe D.N. 67 poliţiştii rutieri au oprit un microbuz care efectua cursa regulată de transport persoane, şi au constatat că în autovehicul erau cu 8 persoane mai mult faţă de numărul specificat în certificatul de înmatriculare. 

De asemenea, poliţiştii au constat lipsa diagramei, nerespectarea timpilor de repaus zilnic şi scaune neomologate. În urma testării şoferului a rezultat valoarea de 0.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite