Peste 1.000 de persoane arestate de Europol. 30 de copii români au fost salvaţi în cadrul operaţiunii împotriva crimei organizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europol a arestat peste 1.000 de persoane şi a salvat 30 de copii români de la traficanţii de persoane, într-un raid care a durat nouă zile. Operaţiunea a fost numită de directorul Europol „cel mai mare atac asupra crimei organizate pe care l-am văzut în Europa“.

„Operaţiunea Arhimede“ a vizat orice fel de infracţiune, de la traficul de droguri, până la cel de persoane, fraude fiscale, falsificare şi furt, a declarat directorul Europol Rob Wainwright, citat de „Associated Press“(AP).

Wainwright a adăugat că operaţiunea de mare amploare a condus la  1.027 de arestări, dar şi la salvarea a 30 de copii români destinaţi traficului. S-au mai confiscat şi cantităţi mari de droguri, inclusiv sute de kilograme de cocaină şi heroină.

Cred că această operaţiune a reprezentat un atac semnificativ asupra întregii infrastructuri criminale din Europa“, a declarat directorul Europol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite